Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Volslagen offday SVW, dat koppositie nu moet delen met Roda Boys

23 mrt. 2022, 11:04 Wedstrijdverslagen 1.378 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • SVW heeft dinsdagavond een kansloze nederlaag geleden op het bijveld, het hoofdveld beschikt niet over verlichting, tegen Wilhelmina’26 (3-0). Deze directe rechtse moet SVW incasseren en de focus richting zaterdag zetten, want dan wacht alweer de volgende wedstrijd. De streepjes delen de koppositie in 2F nu met Roda Boys/Bommelerwaard.

Het eerste kwartier werd het elftal van trainer Tutu N’dona overrompeld door de thuisploeg. Na zes minuten stond de 1-0 al op het wedstrijdformulier. Gerben Vos mocht na balverlies aan SVW-zijde vrijstaand inschieten voor de openingstreffer. 

Binnen het kwartier had de schade al veel groter kunnen zijn. Onur Inan redde op een inzet en Abdus Zencirkiran haalde vervolgens de bal van de toegekende hoekschop weg van de lijn. Na een half uur kwam SVW iets beter in de wedstrijd, maar verder dan een hard gekraakt schot van Denzel Libretto kwam het niet. 

Op de lat
Direct na de rust ontbrak SVW het geluk. Yosief Ghide kopte een indraaiende bal op de lat en ook de rebound werd gekeerd.

Wilhelmina’26, dat het vooral in lange halen zocht, kwam twintig minuten voor tijd uit de eerste actie na de rust op 2-0. Een cornerbal schoof door en Robert Bouman was er als de kippen bij om binnen te werken. Tien minuten voor tijd nog een behoorlijke kans voor de streepjes, maar Ahmed Kelifa zijn inzet naar een doorgekopte bal van Ghide was te slap ingeschoten. 

In de 90e minuut werd de stand nog pijnlijker voor SVW. Een lange bal werd tot tweemaal toe verkeerd ingeschat en sprong op het harde veld over doelman Inan heen, Gerbrand Vos zei dank je wel en liep de 3-0 eindstand binnen. 

Voor SVW de tweede nederlaag van de competitie, wel blijft het op doelsaldo nog koploper, maar zal het een stuk beter moeten aankomende zaterdag als het op bezoek gaat op Sportpark de Roef, waar Sleeuwijk de tegenstander zal zijn. Aanvang van de wedstrijd is 15:00 uur. 

Wilhelmina’26 1 – SVW 1 3-0 (0-0)
6’ 1-0 Gerben Vos
68’ 2-0 Robert Bouman
90’ 3-0 Gerbrand Vos

(verslag: SVW)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app