Foto: Kontakt Mediapartners

Hardinxveld geeft antwoord met monsterzege op Dilettant

11 mei, 10:56 Wedstrijdverslagen 854 keer gelezen

HARDINXVELD-GIESSENDAM • Hardinxveld heeft in de midweekse thuiswedstrijd tegen Dilettant de reeks ondermaatse resultaten beantwoord met een monsterzege. Het eerste duel aan de Sluisweg na de trainerswissel voor de laatste fase van de competitie leverde maar liefst een 9-0 overwinning op.

Uit de eigen geleding was John Hopstaken voor dit duel belast met de technische leiding. De spelersgroep toonde zich gretig om een positief resultaat neer te zetten en maakte een flitsende start. Binnen een paar minuten blokte Lex de Gier de doelman van de bezoekers en uit de afvallende bal schoot Robin Peursem raak. Na goed opkomen van vleugelverdediger Jesper Buist maakte Lex de Gier er na tien minuten al 2-0 van.

Middenmoter Dilettant had geen antwoord op het gedreven Hardinxveld en zag na een kwartier toe dat Robin Peursem een persoonlijk duel won en de 3-0 binnen prikte. Op de andere vleugel stoomde ook Danny van den Bout op en dat werd bekroond door Collin de Kok met de 4-0. Na een vrije trap kreeg de doelman van de bezoekers de bal niet onder controle en was Robin Peursem er als de kippen bij om er 5-0 van te maken. Na een fraaie individuele actie bepaalde Collin de Kok de ruststand zelfs op 6-0.

Net geen tien
Ook na de pauze hield Hardinxveld de druk erop bij de tegenstander. Vanaf de aftrap bediende Lex de Gier met een voorzet Robin Peursem, die met de 7-0 zijn vierde treffer binnen tikte. Direct daarop liep uit een hoge bal Collin de Kok de 8-0 binnen. Na een uur spelen maakte Hardinxveld er 9-0 van, door een hard schot langs de keeper van Lex de Gier.

Met veel wissels en het wat laten vieren van het tempo leverde het laatste half uur Hardinxveld geen tiende treffer meer op. Maar voor Dilettant, dat ondanks die stand sportief bleef spelen, kwam die afstraffing toch al hard genoeg aan.

Hardinxveld hoopt door dit resultaat de spanning in de laatste vijf wedstrijden weer terug te brengen in strijd om de bovenste plaatsen van de ranglijst. Komende zaterdag gaat Hardinxveld op bezoek bij DFC in Dordrecht een haalt op dinsdagavond 17 mei de topper in tegen Alblasserdam.

(verslag: vv Hardinxveld)

Stuur jouw foto