De Zwerver-SVW
De Zwerver-SVW Foto: Richard van Hoek

Kampioen SVW onderuit in Kinderdijk

Wedstrijdverslagen 1.263 keer gelezen

KINDERDIJK • In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2021/2022 is SVW als titelhouder tegen een nederlaag aangelopen.

De Zwerver sloeg via een dubbelslag keihard toe en SVW kwam deze klap cijfermatig niet meer te boven: 3-1. Een half uur lang was er niets aan de hand voor de streepjes. Het had de controle en kreeg na een kwartier met Yosief Ghide een goede kans uit een indraaiende vrijebal van Hicham Farhou maar doelman Bas Bijkerk redde knap met een reflex. Aan de andere kant pakte doelman Onur Inan een knappe inzet van spits Glenn Weijts. Op het half uur was er een dubbelslag voor de thuisploeg. SVW stond niet goed en Jesper Kusters kwam vrij en schoot in de verre hoek binnen: 1-0. Meteen gevolgd door de 2-0. Competitie topscorer Weijts schoot droog en hard binnen. Vlak voor rust een geweldige uithaal van Farhou, die de bal uit een hoekschop meteen op de pantoffel nam maar de bal van de lijn gehaald zag worden.

SVW kwam scherp uit de rust en had recht op de aansluitingstreffer maar zoals heel de middag was het net niet voor de kampioen. Abdus Zencirkiran zag zijn schot uit de korte hoek gehaald worden en Ghide schoot vanaf 25 keihard op de lat. Op het uur waren Weijts en Guido Luiten dicht bij een treffer maar schoten beide voorlangs. Tien minuten voor tijd leek SVW terug te komen in het duel maar de treffer van Ghide werd geannuleerd wegens buitenspel. Aan de andere kant ontsnapte Weijts, omspeelde doelman Inan en schoot vanuit een moeilijke hoek tussen de benen van een inlopende verdediger de 3-0 binnen. Een minuut later kon SVW verder met tien man nadat Redwan Ouajnan zijn tweede gele kaart pakte en vroegtijdig kon gaan douchen. De mooiste treffer kwam op naam van Farhou. Uit een kort genomen vrije trap krulde hij de bal stijf in de kruising voor de eretreffer: 3-1.Hierdoor is het seizoen ten einde. SVW kan terugkijken op een fantastisch seizoen met de behaalde titel. De Zwerver gaat door deze overwinning en een nederlaag van Roda Boys (dat overal naast grijpt) de nacompetitie in voor promotie.

De Zwerver 1 – SVW 1 3-1 (2-0)
28’ 1-0 Jesper Kusters
29’ 2-0 Glenn Weijts
80’ 3-0 Glenn Weijts
81’ Rood: Redwan Ouajnan (2xGeel)
90’ 3-1 Hicham Farhou

(Verslag: SVW)

• Nikki Baggerman steekt zijn duim op als hij de ambulance in gaat.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen wordt Tweede Pinksterdag uitgespeeld: 'We hebben als team wel een enorme knauw gehad' 6 uur geleden
Lekvogels-doelman Nils van Bruggen kiest voor overstap naar Unitas O23 6 uur geleden
Vijfde editie van de Altena Cup voor de jeugd op zaterdag 1 juni 14 uur geleden
• Unitas en SV Meerkerk speelden eerder dit seizoen met 1-1 gelijk en strijden nu tegen degradatie.
Degradatiestress en (periode)titelkoorts: volop spanning voor clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 15 uur geleden
• Peursum heeft de titelstrijd in 4E door een overwinning op De Put weer open gegooid.
Voor veel Alblasserwaardse clubs zijn de belangen groot op zaterdag 11 mei voorbeschouwing Alblasserwaard 20 uur geleden
• Hardinxveld promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, waarin het nu knokt voor lijfsbehoud.
Programma nacompetitie 2023-2024 om promotie en degradatie (zaterdagvoetbal, regioclubs) update 21 uur geleden