Adelaar: 'Als je twijfelt, moet je het niet doen'
Adelaar: 'Als je twijfelt, moet je het niet doen' regio-voetbal.nl

Adelaar: 'Als je twijfelt, moet je het niet doen'

Algemeen 3 keer gelezen

HOORNAAR - Frans Adelaar is volgend seizoen geen hoofdtrainer meer van SteDoCo. "Ik wil wat meer tijd aan mijn gezin besteden. Daar ben ik richting SteDoCo open en eerlijk in geweest. Ik heb er best wel lang over nagedacht, maar mensen dichtbij mij in de buurt hebben altijd rekening gehouden met deze mogelijkheid. Op een gegeven moment ging ik twijfelen en als je twijfelt, moet je het niet doen.”

Adelaar, die weet dat assistent-trainer Cor Lems en keeperstrainer Eric Plieger de intentie hebben om bij te tekenen, mist nu de mogelijkheden om zijn eigen gang te gaan. “Ik kan straks weer over mijn eigen tijd beslissen en dus zal ik net als voorgaande jaren op een zaterdagmiddag heus wel een paar keer langs de lijn bij SteDoCo te vinden zijn. Want het is een leuke club en ik heb het prima naar mijn zin. Maar vanaf augustus beheer ik weer zelf mijn agenda. Dat is nu, met drie keer doordeweeks trainen en voetballen op zaterdag, anders.”

Verrast
Voorzitter Johan Zonneveld Piek was verrast over het besluit van Adelaar. “Ik keek er ook van op, toen Frans vorige week zaterdag mij dit meedeelde. Hij had er lang over nagedacht, het lag niet aan SteDoCo en hij heeft het ook prima naar zijn zin bij de club. Ik was er dan ook overtuigd, gehoord hebbende de berichten vanuit de TC, dat hij zijn contract zou verlengen.”

De Hoornaarse preses betreurt overigens wel het late tijdstip. “We hadden de afspraak om voor 1 maart te beslissen over het nieuwe seizoen, op verzoek van Frans is dat uitgesteld. Maar nogmaals, ik had goede hoop op verlenging. Normaal gesproken valt zo’n besluit eerder en kan je als club vroeger op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Maar we hebben al wat lijntjes uitgegooid en ik verwacht dan ook dat het vast wel goed zal komen. De TC is nu aan zet en komt met een gericht voorstel naar het hoofdbestuur, waarna wij beslissen over de aanstelling van de opvolger van Frans.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden