Unitas gaat in PCC voor 'vier op een rij'

Algemeen 8 keer gelezen

GORINCHEM - Titelverdediger Unitas opent op zaterdag 20 december het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Champions Cup en steekt haar ambities niet onder stoelen of banken. “We gaan voor de vierde titel op rij”, roept sterspeler Christiaan Perrier.

“Als Unitas meedoet, dan willen we winnen ook. En volgens mij kunnen we historie schrijven, nog nooit heeft een team vier keer achter elkaar gewonnen. Onze selectie is een mix van de zaterdag- en de zondagafdeling, waarvan maar liefst acht spelers actief zijn bij ZVG. Elke vrijdag spelen we in de Topklasse, toch wel een voordeel ten opzichte van andere teams. Aan de andere kant zegt het ook niet alles. In De Oosterbliek is het spel fysieker en wordt er ook minder volgens een bepaald systeem gevoetbald.”

Sleur
Voor Perrier en zijn kornuiten komt het toernooi precies op tijd. “Op het veld zitten we met de zondag in de hoek waar de klappen vallen (hetgeen ook over de zaterdagafdeling kan worden geschreven – TS). De winterstop en de Champions Cup komen zeer gelegen. Even lekker een week of drie wat anders, weg uit de sleur van dinsdag en donderdag trainen en zondag spelen."

"Samen met LRC Leerdam zullen wij gaan uitmaken wie poulewinnaar wordt. Daarna zien we het wel. Van Arkel hoor ik goede berichten en verder denk ik dat GRC 14 een outsider is om rekening mee te houden. Ze schijnen elke maandagavond met elkaar in de zaal actief te zijn.”

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden