Marko Luksen terug naar Leerdam Sport'55

Algemeen 4 keer gelezen

LEERDAM - Marko Luksen keert volgend seizoen terug bij Leerdam Sport'55. Zijn avontuur bij topklasser FC Lienden blijft tot een jaar beperkt.

Luksen heeft ervaren in de topklasse op zijn tenen te moeten lopen, met als gevolg het nodige blessureleed. “Ik heb het daar prima naar mijn zin, maar het is niet leuk om een wedstrijd te spelen en er dan weer vier weken uit te liggen. Toen heb ik de conclusie getrokken dat het niet ging werken.”

Twijfelen
De keuze voor een andere club dan Leerdam Sport heeft hij geen moment overwogen. “Bij Leerdam Sport heb ik het heel goed naar mijn zin gehad en ik hoef ik niet meer ergens anders te spelen. Zolang ik niet benaderd word, blijf ik hier sowieso. Ik hoop ook niet dat dat gebeurt, want dan hoef ik ook niet te twijfelen.”

Moeilijk
Op welk niveau en met welke spelers Luksen gaat spelen, is nog onduidelijk. “Ik hoop natuurlijk eerste klasse, maar dat gaat moeilijk worden. Ze staan natuurlijk nog laatste en ik weet niet of de selectie breed genoeg is om van de degradatieplekken af te komen. Zeker aan het eind van het seizoen gaan blessures en schorsingen zwaar wegen.”

Luksen hoopt dan ook dat er volgens seizoen een bredere selectie staat. “Ik denk dat de meeste jongens wel zullen blijven. De club wil op termijn een stabiele tweedeklasser worden. Dat is zeker mogelijk.”

Tromp
Ook met de keuze voor Fred Tromp als nieuwe trainer is Luksen blij. “Ik weet niet hoe hij als trainer is, dus daar kan ik niets over zeggen. Maar ik ken hem als een hele enthousiaste gozer. Het is goed dat er weer een Leerdammer voor de groep zal staan.”

Maarten van Hoogevest

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden