• Kees Spaan.
• Kees Spaan.
update

Kees Spaan stapt op als technisch directeur van Kozakken Boys

Algemeen 6.986 keer gelezen

WERKENDAM • Na negen jaar komt er een einde aan de relatie tussen Kozakken Boys en technisch directeur Kees Spaan. Een conflict over een late wijziging binnen de spelersgroep ligt ten grondslag aan een kennelijk onoplosbaar conflict.

Kozakken Boys-voorzitter Henk de Goeij hield de deur aanvankelijk nog op een kier, maar het vertrek van Spaan, die zijn contract in januari van dit jaar tot 2021 verlengde, lijkt definitief. Aan AD Rivierenland liet hij weten op zijn besluit niet meer terug te komen. 

Plan B
De breuk lijkt ontstaan toen de half februari voor anderhalf seizoen vastgelegde spits Terence Groothusen eind vorige week aangaf naar het Duitse Rot Weiss Essen te kunnen vertrekken. Tegelijk liet ook een niet bij naam genoemde verdediger aan Spaan weten serieus in gesprek te zijn met een andere club. Op vrijdag 19 juni ging de TD ervan uit dat deze spelers zouden gaan vertrekken en trok meteen plan B uit de la. In het weekeinde presenteerde hij twee nieuwkomers.

Blokkeren
“Prima”, liet Henk de Goeij namens het bestuur weten, maar kort daarna veranderde de situatie. De verdediger gaf aan niet te vetrekken en ook de situatie rond Groothusen werd onzeker, waarna het bestuur van Kozakken Boys de komst van beide nieuwkomers blokkeerde en de contracttekensessie op maandagavond niet doorging.

Een half uur later, rond 20:30 uur, bracht Spaan naar buiten dat hij klaar was met Kozakken Boys en de club per direct ging verlaten. De Goeij kon op dinsdag niet geloven dat Kozakken Boys zonder haar technisch directeur verder moet. Hij reageerde verrast. 

Niet in de rode cijfers
“Als Kees ons verlaat is dat echt heel jammer. Ik hoop dat ik nog de gelegenheid krijg met hem over de ontstane situatie te praten. Dat onze selectie op sterkte moet blijven is de taak van Spaan. Dat kan hij als de beste. Dat heeft hij in het laatste decennium wel bewezen. Maar wij kunnen als club geen risico’s nemen. Daarvoor is de huidige tijd te onzeker. Wij hebben al sinds half maart geen inkomsten bij de club en niemand weet wanneer de situatie zich herstelt. Wij willen niet meer het risico nemen om in de rode cijfers te duiken.”

Geen inhoudelijke reactie Spaan
Spaan liet in het AD weten geen andere weg te zien dan per direct zijn taken neer te leggen. “Jammer hoor, want Kozakken Boys is mijn club. Ik ben er zeven jaar speler geweest en zou nu mijn tiende jaar als technisch directeur ingaan. Ik hou van deze club. Inhoudelijk ga ik daarom nu nog niet reageren.” 

Dieptepunt
De Goeij liet nog optekenen dat Kozakken Boys het naar haar leden niet kon permitteren te winkelen met een lege beurs en onverantwoorde risico’s te nemen. “Ik vind zijn vertrek persoonlijk heel erg. Een dieptepunt, echt triest, want zo hoeft dit volgens mij niet te lopen. Wij hebben met Kees Spaan negen jaar uitstekend samengewerkt. Hij is een vakman op zijn gebied. Wij hebben Kees gevraagd om dit alles even een aantal dagen te parkeren totdat er meer duidelijkheid is, maar dat lukte blijkbaar niet. Wij hebben nog steeds een gat in de begroting en gaan dan geen spelers halen waar iemand anders garant voor staat. Dat is niet uit te leggen. Wij willen de club niet de afgrond in duwen.”

Compleet overvallen
Het is voor De Goeij, die zijn afscheid als voorzitter een jaar heeft uitgesteld, veel te vroeg om over de gevolgen na te denken. “Het verdriet van het mogelijk vertrek van Spaan overheerst nu. Deze situatie heeft mij compleet overvallen. Ik hoop hem de komende dagen nog te bewegen op andere gedachten te komen, anders komt er een einde aan een mooi huwelijk van negen jaar.”

Een lijmpoging heeft volgens Spaan geen zin, liet hij het AD weten. “Daar kan ik genoeg over zeggen, maar dat wil ik nu nog niet doen. Ik heb een kwart van mijn leven aan de Vierlaan en op De Zwaaier rondgelopen. Daarom vind ik het moeilijk om iets negatiefs over mijn club te zeggen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 2 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 2 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 9 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 10 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44