Kevin Steenbruggen
Kevin Steenbruggen Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Oud-ploegmaats Kevin Steenbruggen (Herovina) en Arnel Kocan (SVS’65) maken zich op voor spannende derby

Algemeen Voorbeschouwingen 2.032 keer gelezen

HERWIJNEN/SPIJK • Aanstaande zaterdag speelt Herovina zijn thuiswedstrijd tegen SVS’65. Zowel de Herwijnense spits Kevin Steenbruggen als de Spijkse middevelder Arnel Kocan verwacht een mooie pot.

Beide dorpsclubs uit de gemeente West Betuwe zijn wisselvallig begonnen aan de competitie. Herovina won met 11-2 van SSW, maar verloor de topper tegen Peursum nipt met 2-1. SVS’65 speelde gelijk tegen het Dordtse GSC, won van SV Noordeloos, maar verloor van ZBC’97.

Terwijl de selectie van Herovina louter uit spelers uit Herwijnen bestaat, komen de spelers bij SVS’65 uit Gorinchem en omgeving. Sinds goalgetter Willem Looijen weer teruggekeerd is bij zijn ouwe cluppie trekken veel spelers naar Spijk.

Één van die spelers is Arnel Kocan. Hij is dit seizoen overgekomen van Herovina, de tegenstander van aanstaande zaterdag. Arnel kwam drie seizoenen geleden in Herwijnen voetballen nadat hij had ‘rondgezworven’bij o.a. GJS, SVW en Schelluinen.

Omdat hij dichter bij huis wilde voetballen, speelt hij dit seizoen bij SVS’65. Kocan is inmiddels met zijn gezin in Gorinchem gesetteld. Daar is hij recruiter bij Aldivèr en helpt BBL-studenten bij het zoeken naar een leerbedrijf in transport en logistiek.

Linkerflank
Zijn rol bij SVS’65 is dit seizoen iets veranderd. Terwijl hij bij Herovina linksbuiten stond moet hij nu als middenvelder de hele linkerkant bestrijken. SVS’65 is wisselvallig begonnen. Kocan was erg onder de indruk van de voorhoede van GSC/ODS. ” Ik vond GSC een goed ploegje. Ze hadden technische en snelle spelers voorin die de bal goed vast konden houden. SV Noordeloos vond ik tegenvallen. Ze hanteerden veel de lange bal.”

Afgelopen zaterdags scoorde de 30-jarige Gorinchemmer tegen het Zwijndrechtse ZBC’97 fraai, maar verloor SVS’65 in de laatste minuut.

Spannend
Arnel Kocan kent Herovina goed en verwacht een spannende strijd in Herwijnen. “Het wordt een gelijkopgaande wedstrijd. We moeten vol aan de bak om de punten mee te nemen naar Spijk.”

Met name van spits Kevin Steenbruggen wordt veel verwacht. “Kevin is een slimme spits die goed positie kiest en gevaarlijk is voor het doel.”

Met mijn vrienden
De 37-jarige Steenbruggen voetbalt al voor het 22e seizoen in de hoofdmacht van Herovina. Hoewel hij een aantal aanbiedingen heeft gehad om bij een hoger spelende amateurclub te gaan voetballen, is hij Herovina trouw gebleven.

”Ik werk vanaf mijn achttiende bij de politie en heb daar onregelmatige diensten. Bij de clubs waarmee ik contact had moest ik minimaal drie keer in de week gaan trainen. Dat was alleen mogelijk wanneer ik minder ging werken en en dus financieel moest inleveren. Daar had ik geen zin in. Daarnaast heb en had ik het te goed naar mijn zin bij Herovina. Daar kan ik met mijn vrienden voetballen.”

Kevin Steenbruggen heeft altijd derde of vierde klasse gevoetbald. Eén keer had hij een kans om te promoveren naar de tweede klasse. Maar in de nacompetitie werd in Genderen kansloos met 6-1 verloren tegen GDC nadat Herovina thuis met 3-2 had gewonnen.

Mix
Herovina heeft een selectie met jongens die al jaren met elkaar spelen. Verder moet de Herwijnense dorpsclub het hebben van één of twee jeugdspelers die eens per jaar doorkomen. Volgens Steenbruggen is de selectie een goede mix tussen jong en oud. “We hebben een redelijk jeugdig team met ervaren spelers zoals Mark Muller, Wouter Schram, Frank Clement, mijn broertje en ik. Aangevuld met talenten als Martijn Hobo, Coen de Ridder en Wilfred van Maaren.”

Met name van Wilfred van Maaren wordt veel verwacht door Kevin. Van Maaren speelde een aantal jaren in de jeugd bij Willem II en voetbalde nog een tijdje in Gorinchem bij GJS. Daar was hij het plezier in het voetbal een beetje verloren. Nu hij terug is bij Herovina speelt hij weer met volle overgave.

Honger naar doelpunten
De eerste competitiewedstrijd scoorde zowel Van Maaren als Steenbruggen. De 37-jarige spits maakte maar liefs vier doelpunten bij de 11-2 overwinning op SSW. Volgens Kevin Steenbruggen was deze overwinning enigszins geflatteerd. “SSW is een jonge ploeg met veel talent en ik denk dat ze andere ploegen nog erg lastig gaan maken. We hadden het geluk dat de eerste ballen die wij op doel schoten erin gingen. Binnen 20 minuten stonden we met 4-1 voor. Maar bij ons was de honger naar doelpunten in ieder geval aanwezig. “

Volgens Steenbruggen is IFC de grote favoriet voor de titel. De club uit Hendrik Ido Ambacht is van de zondag- naar de zaterdagcompetitie gegaan. De zondaghoofdklasser van vorig jaar heeft zijn selectie redelijk bijeengehouden en is begonnen in de vierde klasse. Verder zijn er een tiental clubs die in de top-5 willen eindigen.

Kevin Steenbruggen kijkt per seizoen hoelang hij nog blijft voetballen. “Twee seizoenen geleden zei ik nog dat dit mijn laatste zou worden. Maar toen kwam corona. En nu ik ouder word moet ik andere prioriteiten gaan stellen. Mijn beide kinderen voetballen, ik ben jeugdtrainer en bestuurslid bij deze club. Daarentegen vind ik het spelletje nog erg leuk. Zolang ik fit blijf wil ik de uitdaging aan gaan om bij het eerste elftal te voetballen.”

Aantrekkingskracht
Tegen Spijk verwacht de routinier een mooie pot. “SVS’65 is een lastig elftal om tegen te voetballen. De club is de laatste jaren een andere richting opgegaan. Sinds Willem Looijen is teruggekeerd in Spijk heeft SVS’65 een aantrekkingskracht op oude rotten.”

Dat is het grote verschil met Herovina. “Bij Herovina doen we het met jongens uit het dorp. De betrokkenheid bij de selectie met de club is groot. Jongens van het eerste en tweede elftal zijn jeugdtrainer of helpen mee in de kantine.“ 

Ook de Herwijnense club hoopt in de top-5 te eindigen en een periodetitel te pakken. Afgelopen zaterdag verloor Herovina met 2-1 van koploper Peursum. Dus aanstaande zaterdag moeten beide clubs vol aan de bak om mee te blijven doen met de top van de vierde klasse E.

Pieter-Jan van Oort

Freelance-voetbalverslaggever regio West Betuwe

Download onze app

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app