• Bart Dirven is nog niet terug op zijn oude niveau na een zware knieblessure.
• Bart Dirven is nog niet terug op zijn oude niveau na een zware knieblessure. Foto: Jan Noorlandt

Bart Dirven bij Be Ready nog niet terug op oude niveau

Algemeen 1.769 keer gelezen

HANK • Bart Dirven, de nieuwe aanvalsleider van Be Ready, is nog niet terug op zijn oude niveau na een zware knieblessure. Sportief gezien loopt het ook nog niet bij de Hankse zondagderdeklasser. 

De nu 26-jarige Dirven is er lang tussenuit geweest met een zware knieblessure. De aanvaller liep de blessure op net voor zijn overstap naar Be Ready bij zijn oude club Almkerk. 

“Het gebeurde vorig jaar op 7 maart bij de wedstrijd Papendrecht tegen Almkerk. Dat zal ik nooit vergeten.” 

Dirven scheurde zijn voorste kruisband helemaal af en zijn meniscus was gescheurd. Daarnaast was er een stukje bot losgekomen. “Ik heb toen vier maanden met een kapotte knie gelopen, omdat ik niet geopereerd kon worden door de coronapandemie. Daarna ben ik echt gaan revalideren. In het begin was dat zwaar, maar ik kon me wel volledig focussen op de oefeningen”, aldus Dirven.

Kunstgras
Helemaal de oude is hij nog niet. “Ik heb af en toe nog wat pijntjes. Bovendien voetballen we op kunstgras, dus dat is ook niet bevorderlijk voor mijn knie. Ook heb ik veel slechte velden gezien richting Rotterdam. Iedereen krijgt wel pijntjes, maar bij mij is dat net iets erger omdat ik nog bezig ben terug te komen. Angst bij het voetballen heb ik niet meer, maar soms krijg ik na de training of een wedstrijd een reactie van de knie, die wordt dan weer dik.”

Pas één punt
Sportief gezien gaat het dit seizoen niet best met Be Ready. De Hankenaren verloren al vijf wedstrijden en haalden slecht een puntje tegen SC Emma. Bart Dirven, die voor de klas staat bij een basisschool in Oosterhout, heeft er wel een verklaring voor.

“We hebben een dunne selectie en we hebben wat geblesseerden. Iedere keer spelen we met een andere opstelling. Dat is een beetje het punt, waar we dit seizoen tegenaan lopen. We krijgen nog niet de kans om iets op te bouwen.” 

Kansen krijgt Be Ready overigens wel, maar de afronding is een ander verhaal weet Dirven, die zelf wel drie keer scoorde. “Bij Charlois (3-2 verlies, red.) ging het beter, maar het zou ook helpen, als we een keer drie punten pakken”, aldus Dirven, die zijn draai nog wel gaat vinden. “Jawel, we hebben een jong en leuk team en het is een gezellige club. Ik heb het goed naar mijn zin.” 

Zijn rol als aanvalsleider bevalt hem ook prima. “Ik heb natuurlijk mijn ervaring bij Almkerk mee genomen naar Be Ready. Ik hoop dat ik alle jongens daarmee beter mee kan maken.” Dirven kan zich er wel in verplaatsen, dat zijn overstap vorig jaar van zaterdag eersteklasser Almkerk en topscorer aller tijden in Almkerk met 56 goals naar zondag derdeklasser Be Ready de nodige wenkbrauwen deed fronsen. Hij staat echter nog steeds achter zijn beslissing. “Ik wilde mezelf helemaal richten op mijn studie om die af te ronden en wilde het voetballen even op een lager pitje zetten door privéomstandigheden.” 

Geen spijt
“Het voetballen op zondag bevalt me op zich prima. Wat ik wel merk is dat er steeds meer zondagsclubs naar de zaterdag gaan”, aldus de 26-jarige Dirven. “Op de zondag leeft het minder, maar bij Be Ready is het ook gezellig in de kantine op zondag hoor”, lacht Dirven, die denkt dat Be Ready op zondag wil blijven voetballen.

We moeten Be Ready ook nog niet afschrijven, vindt hij. “We hebben in de competitie nu de ploegen gehad, die van tevoren al aangestreept stonden als de betere ploegen. Nu krijgen we de komende periode de ploegen, die ook wat meer onderin staan. Daar zullen we punten tegen moeten gaan pakken. Ik denk ook wel, dat het gaat gebeuren.” 

Spijt van zijn overstap heeft Dirven niet. “Op zich gaat het wel lekker, al moet ik er nog meer gaan maken. Ik ben nog steeds fit aan het worden. Er waren natuurlijk drie dingen kapot in mijn knie en het gaat in kleine stapjes”, heeft hij er wel vertrouwen in, dat we de echte Bart Dirven nog gaan zien in Hank.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas (zondag) verlengt met Medhanie Habtemariam en trekt Adam Sesay aan 1 uur geleden
• ASV Arkel - SV Meerkerk (1-0).
Papendrecht zal moeten opstaan in Terneuzen, kan Meerkerk vrije val stoppen tegen Arkel? voorbeschouwing Alblasserwaard 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe kans voor Achilles Veen in Dongen; strafschoppenserie moet opnieuw 18 uur geleden
Afbeelding
Na Brett van der Sluijs kondigt ook Sergio Hughes zijn vertrek aan bij Kozakken Boys O23 19 uur geleden
Logo
• Raily Ignacio is terug en scoort voor Kozakken Boys meteen weer aan de lopende band.
Ignacio terug op De Zwaaier: 'We moeten nog maar vier punten inhalen op Scheveningen om safe te zijn' 29 feb, 07:15
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op Lekvogels-Peursum 28 feb, 13:45