• Corona gooide roet in het eten, maar staat-ie weer op het programma: het onderlinge treffen tussen Spirit en DCV.
• Corona gooide roet in het eten, maar staat-ie weer op het programma: het onderlinge treffen tussen Spirit en DCV. Foto: wijntjesfotografie.nl

DCV en Spirit kijken uit naar derby: ‘Dat potje wil je niet verliezen’

Nieuws Voorbeschouwingen 1.030 keer gelezen

KRIMPEN/OUDERKERK • DCV en Spirit vormen de Krimpenerwaardse inbreng in de tweede klasse D. Beide zien kansen om in de bovenste regionen mee te draaien.

Vooral Johan van Wageningen kan zich enorm verheugen op het nieuwe seizoen. De spits van DCV heeft daar alle reden toe. “Ik lag er lang uit met een knieblessure”, vertelt hij. “Mijn laatste competitieduel heb ik gespeeld in februari 2020, moet je nagaan. Terwijl het voetbal stillag vanwege de corona-maatregelen ben ik bezig geweest met revalideren. En nu ben ik weer aardig fit. In de oefencampagne en in de bekerduels heb ik mijn minuten kunnen maken. Straks hoop ik er weer helemaal te staan.”

Van Wageningen heeft hoge verwachtingen van DCV. “We hebben een prima ploeg”, stelt hij vast. “Er zijn een paar versterkingen bijgekomen en je ziet dat er echt voetbal in het team zit. Dat was vorig seizoen overigens ook al zo. We beleefden toen een bliksemstart en stonden na een wedstrijd of vier ongeslagen aan de leiding. Tja, en toen was het over en uit. Echt jammer. Laten we hopen dat we de draad straks weer op kunnen pakken en opnieuw mee kunnen doen in het bovenste deel van het linkerrijtje.”

Stabiele factor
Vervolgens: “Voor mij persoonlijk is het een groot doel om een seizoen vol te maken. Verder vooruitkijken wil ik niet. Dat is gezien mijn verleden en mijn leeftijd (31) ook niet opportuun. Wat telt is dat ik weer lekker aan voetballen toekom en mijn aandeel kan leveren aan het team. Dat hoop ik te doen door veel te scoren en een stabiele factor te zijn.’

Johan van Wageningen verheugt zich zeker óók op de duels met streekgenoot Spirit. “In wedstrijdronde drie is het eerste onderlinge treffen. Mooi man! We hebben na de verloren pot tegen Spirit in de IJsselcup nog wat recht te zetten. Al was het alleen maar voor onze supporters. Ik heb er goede hoop op dat we daarin gaan slagen. Nogmaals: DCV heeft een sterke ploeg.”

Bovenin
Dat laatste vindt Tim van der Zee ook van het team waar hij deel van uit maakt, Spirit. “We hebben de kwaliteiten om bovenin mee te spelen”, zegt de 23-jarige aanvallende middenvelder van ‘de kanaries’ uit Ouderkerk. “Laten we daarom maar inzetten op een plek in de top-4. In de voorbereiding bleek maar weer hoe fijne groep we hebben. De sfeer is top, we voetballen prima en we stralen eenheid uit: allemaal ingrediënten die ons straks ver kunnen brengen.”

Tim van der Zee is één van de vele eigen-kweek spelers in de selectie van trainer Richard van Cappellen. “Ik ben al sinds de pupillen lid van Spirit en de club altijd trouw gebleven”, zegt hij. “Er is ook geen reden om hier te vertrekken. Dit is een vereniging die bij me past. Natuurlijk droom ik wel eens van een hoger niveau dan de tweede klasse, maar wie zegt mij dat we dat niet met elkaar in vervulling kunnen brengen met deze club? Ik heb het gevoel dat er met deze spelersgroep veel mogelijk is. Het is aan ons om die ambities waar te maken.”

Bloedfanatiek
Voor Van der Zee lijkt een plaatsje als aanvallende middenvelder gereserveerd in de Ouderkerkse hoofdmacht. “We spelen in principe met twee nummers tien’s”, vertelt hij. “Ik heb Laurens Visser naast me, een zeer ervaren voetballer van wie ik nog elke training leer. Laurens weet precies wat-ie wel en niet moet doen in een wedstrijd, is bloedfanatiek én straalt rust uit. Perfect om samen met hem te voetballen.”

Ook Tim van der Zee kijkt uit naar de derby’s met DCV. “De krenten in de pap”, noemt hij de Krimpenerwaardse clashes met de ‘buurman’ uit Krimpen aan den IJssel. “Eén ding is zeker: die potjes wil je niet verliezen”, grijnst hij. “En nog mooier: er staat veel publiek langs de lijn. Fijner kan niet na de voorbije, sfeerloze, periode.”

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden