Jelle van Dam is nog niet tevreden bij Lekvogels
Jelle van Dam is nog niet tevreden bij Lekvogels Foto: Nico van Ganzewinkel

Lekvogels-captain Jelle van Dam: ‘Wij hadden meer punten verdiend’

Algemeen 2.364 keer gelezen

LEXMOND • Waar veel andere clubs afgelopen zaterdag, waarschijnlijk, hun laatste competitiewedstrijd hebben gevoetbald, lijkt het erop dat Lekvogels dat vorige week al heeft gedaan. De wedstrijd tegen ZBC’97 kon niet doorgaan vanwege een onbespeelbaar veld in Zwijndrecht. Lekvogels is tot nu toe een middenmoter, maar wel één die naar boven mag kijken als het aan middenvelder Jelle van Dam ligt.

“We hadden namelijk een stuk meer punten moeten hebben”, begint Van Dam. “We hebben eigenlijk nog voor geen enkele tegenstander echt ondergedaan. Tegen Peursum missen we zelf bijvoorbeeld een penalty vlak voor rust, waarna zij vlak na de pauze scoren. Onnodig.”

Hij vervolgt: “Verder hebben we een aantal wedstrijden gehad waarbij we moeite hebben om de concentratie tot het einde vast te houden. Ik kan dan ook nog niet zeggen dat ik tevreden ben over de prestaties tot nu toe.”

Aanvoerder
Dat heeft dus vooral met het aantal punten te maken, niet met het vertoonde spel. Lekvogels blijkt dit seizoen een ploeg die het vooral van het voetballend vermogen moet hebben. Van Dam is binnen dit team de spelverdeler, maar sinds de blessure van Edwin Uittenbogaard (gebroken kuitbeen) ook de aanvoerder.

“Mijn kwaliteiten liggen aan de bal. Ik sta ‘op 6’, maar ben geen breekijzer. Zeker als aanvoerder kan ik me verbeteren in mijn coaching. Overigens kunnen we dat gedeelte als team sowieso nog sterk verbeteren. We kunnen elkaar veel meer helpen in het veld door goed te praten en duidelijk tegen elkaar te zijn.”

Zevende seizoen
De 24-jarige Jelle van Dam is inmiddels al aan zijn zevende seizoen bezig bij het vlaggenschip van Lekvogels. Plannen om de club te verlaten heeft hij niet. Hij legt uit: “Ik woon hier al mijn hele leven en voetbal met mijn vrienden. Ik ben druk met mijn werk als pedagogisch medewerker en doe daarnaast nog een opleiding om mezelf verder te specialiseren. Dan is dicht bij huis voetballen ook wel zo lekker.”

Lekvogels lijkt dus aan een vervroegde winterstop te mogen beginnen. Het is de vraag hoe lang deze gaat duren, maar hopelijk zijn de coronacijfers richting februari weer onder controle. “Natuurlijk willen we graag heel graag doorvoetballen, maar we hebben er geen invloed op. We gaan het zien”, besluit Van Dam.

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 2 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 2 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 10 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 11 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44