• Michel Langerak.
• Michel Langerak. Foto: @KozakkenBoys
update

Michel Langerak maakt seizoen af als interim-trainer van Kozakken Boys

Algemeen Trainerscarrousel 4.557 keer gelezen

WERKENDAM • Michel Langerak maakt het seizoen af als interim-trainer van Kozakken Boys. Hij vervangt Rick Adjei, die afgelopen zaterdag zijn congé kreeg.

Met de 53-jarige Michel Langerak kiest Kozakken Boys voor een bekend gezicht op De Zwaaier. De Sliedrechter was van 2010-2013 hoofdtrainer van Kozakken Boys, waarmee hij naar de toenmalige Topklasse promoveerde.

In november 2018 kwam Langerak als interim-trainer, na het vertrek van Jasper de Muijnck, terug bij de Werkendamse tweededivisonist. Aansluitend vervulde hij bij Kozakken Boys de rol van assistent-trainer, een functie die hij afgelopen zomer neerlegde.

Drukke maanden
“Ik weet dat er vier drukke maanden aankomen”, vertelt Langerak op de website van Kozakken Boys. “Dat heb ik thuis uiteraard besproken, omdat ik een tijdje terug de keuze heb gemaakt om afstand te nemen van het trainersvak. Maar op het moment dat ik ooit nog iets zou doen binnen het trainersvak, zou ik Kozakken Boys als enige club nog graag van dienst willen zijn. Dit zal mijn laatste klus als hoofdtrainer zijn en dan wil ik het op deze manier bij Kozakken Boys afsluiten.”

Langerak is bekend met de alarmerende situatie op de ranglijst. “Het belangrijkste is dat ik de club, de mensen waarmee ik samenwerk en de selectie goed ken. In dat opzicht heb ik weinig introductie nodig. Dat is wel een voordeel bij de opdracht die we hebben te vervullen.” 

Die opdracht is volgens Langerak simpel gezegd, maar lastig om te doen. ”We moeten ervoor zorgen dat we volgend seizoen nog in de Tweede Divisie spelen.”

De interim-trainer heeft er zin in om weer aan de slag te gaan. “Dat wordt aangewakkerd op het moment dat je weer over voetbal gaat praten met je staf en spelers. Dan komt die energie weer op een goed level”, stelt hij.

Langerak speelde zelf bijna 450 wedstrijden in het betaald voetbal bij Dordrecht’90, NEC, AZ en Sparta. Als trainer was hij, naast zijn eerdere periodes bij Kozakken Boys, werkzaam bij De Zwerver, LRC Leerdam, ASWH en Sliedrecht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 2 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 2 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 10 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 11 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44