• SV Meerkerk-Ameide voor een volgepakte tribune.
• SV Meerkerk-Ameide voor een volgepakte tribune. Foto: Geurt Mouthaan
voorbeschouwing

Met SV Meerkerk-Ameide en Streefkerk - Groot-Ammers dienen de volgende derby’s zich alweer aan

Algemeen Voorbeschouwingen 1.365 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Saai is het amateurvoetbal in de Alblasserwaard zelden. De derby’s rijgen zich aaneen. Met zaterdag 5 maart onder meer SV Meerkerk-Ameide en de burentwist tussen Steefkerk en Groot-Ammers.

Derdedivisionist SteDoCo had afgelopen zaterdag een lelijke uitglijder tegen de amateurs van Ajax. Herstel moet op eigen veld zeker mogelijk zijn tegen hekkensluiter Goes. Aansluitend staat dinsdagavond 8 maart Barendrecht-SteDoCo op het programma.

1e klasse
In de westelijke eerste klasse is Nieuw-Lekkerland op papier kansrijk tegen rodelantaarndrager Neptunus Schiebroek. Papendrecht ontvangt thuis SHO en trapt ook af als favoriet.

Sliedrecht mag bovenin 1C geen fout maken tegen FC De Bilt. Dat is een repeterend verhaal, want de twee koplopers Huizen en De Zuidvogels laten amper steken vallen.

2F
SVW is de nieuwe koploper in de 2e klasse F. Met Wieldrecht komt de gewezen lijstaanvoerder naar Molenburg, maar de Dordtenaren hebben na de winterstop hun vorm nog niet te pakken. GJS zit op het vinkentouw en mag geen problemen hebben met Tricht.

Arkel-Drechtstreek is onderin een zespuntenduel. De Papendrechters zijn ijzersterk uit de winterstop gekomen, dus Arkel kan de borst natmaken. De Zwerver ontvangt Altena, ook een ploeg die bovenin nog wel degelijk een rol van betekenis speelt.

3C
Voor de neutrale toeschouwer wordt het in 3C weer smullen geblazen. Kies maar uit: wordt het de clash tussen SV Meerkerk en Ameide, of de burentwist tussen Streefkerk en Groot-Ammers?

Andere optie is natuurlijk de topper Hardinxveld-De Alblas. Voor Hardinxveld zo’n beetje de laatste kans om de competitie haar spanning terug te geven. Alblasserdam is eveneens nog kansrijk en moet Dilettant kunnen weerstaan. VVAC treft ‘Angstgegner’ Schoonhoven, een ploeg die in deze klasse nog altijd veel te laag op de ranglijst staat.

3D
Schelluinen gaat in 3D de draad weer oppakken tegen NEO’25. Zaak is de punten op Scalune te houden, om de druk op koploper GVV’63 te houden.

4E
Peursum staat in 4E nog derde, maar presteert wisselvallig. Zaterdag komt runner-up GSC/ODS naar de Giessenburgse Kerkweg. Unitas wacht de lastige uitbeurt tegen Asperen en SV Noordeloos is vrij.

Unitas-Groene Ster
In de derde divisie heeft de wedstrijd Unitas-Groene Ster het zicht op de derde plaats als belangrijke inzet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 3 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 3 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 10 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 11 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44