• Peter Hordijk doet namens vv Bergambacht een noodoproep.
• Peter Hordijk doet namens vv Bergambacht een noodoproep. Foto: Wijntjes Fotografie

VV Bergambacht luidt de noodklok vanwege vrijwilligerstekort

Algemeen 2.778 keer gelezen

BERGAMBACHT • Het bestuur van voetbalvereniging Bergambacht ziet zich genoodzaakt een noodoproep te doen richting de leden en ouders van de leden. Er zijn namelijk veel te weinig vrijwilligers om de ‘voorzitterloze’ dorpsclub draaiende te houden.

Het meest  acute probleem doet zich voor bij de barcommissie. Er zijn momenteel slechts vijf (!) vrijwilligers, die de kantine draaiende houden. De kantine op bepaalde dagen sluiten is geen optie, omdat deze bron van inkomsten niet gemist kan worden. Het noodscenario komt echter steeds dichterbij. 

Niet wachten
Penningmeester Peter Hordijk vond het, samen met de overige bestuursleden, nodig om in actie te komen. “We kunnen niet wachten tot de volgende ledenvergadering,” aldus Hordijk, die hoopt binnenkort een opvolger te vinden voor zijn functie. “Bergambacht is nog steeds een prachtige vereniging, maar helaas ook een beetje een stuurloos schip. Nadat de voorzitter na elf jaar afscheid nam, meldde zich nog geen nieuwe kandidaat.”

Twee leden zijn achter de schermen bezig om een betere taakverdeling voor de bestuursleden op papier te zetten. “Zij hebben gesproken met de voorzitter van Spirit, waar genoeg vrijwilligers zijn om alle taken te verrichten,” vervolgt de oud-speler. “Onder meer kwam uit dit gesprek naar voren, dat een coördinator, die de planning regelt en de vrijwilligers aanstuurt, veel problemen kan voorkomen. Om aan meer helpende handen te komen zijn wij aan het onderzoeken of verplicht vrijwilligerswerk ingevoerd kan en moet worden en zo ja, op welke wijze.”

Problemen
Het is duidelijk, dat naast de vacatures voor de bar, er hoognodig een voorzitter moet komen. Verder zijn leden voor de diverse commissies, een coördinator vrijwilligerswerk en mensen voor de schoonmaak van de kantine en kleedkamers meer dan welkom. “In het verleden is het altijd gelukt om alle functies te vervullen,” weet Hordijk. “Voor de bezetting van de bar stonden veertien mensen klaar. Mede door corona zitten we nu in de problemen. Velen haakten af, maar ik weet zeker dat er onder hen genoeg zijn die op piekmomenten best een paar uur willen komen helpen.”

Gelukkig gaat er bij Bergambacht ook veel goed. Een hardwerkende onderhoudsploeg laat het sportpark er altijd top uitzien. Hordijk: “Materiaalman John van Herk zorgt ervoor dat het de elftallen aan niets ontbreekt. Alle teams zijn voorzien van sponsorkleding en ze hebben hun eigen trainers en leiders. Maar om al dit moois draaiende te houden heb je gewoon veel vrijwilligers nodig en daar ontbreekt het op dit moment aan.”

Wie bereid is de handen uit de mouwen te steken, mee te denken over de koers van de 89 jaar oude dorpsclub of om op een andere manier een bijdrage te leveren, kan een mail sturen naar secretariaat@vvbergambacht.nl

Wim Kroone

Download onze app

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app