Logo regio-voetbal.nl
<p>• Vertrouwen bij Jerry de Groot en Pieter Meijer.</p>

• Vertrouwen bij Jerry de Groot en Pieter Meijer.

(Foto: Wim Kroone)
Voorbeschouwingen

Bergambacht staat er goed voor

  •   keer gelezen   Nieuws

BERGAMBACHT • Bergambacht gaat opnieuw een poging doen om te promoveren. De selectie van de zaterdagvierdeklasser is verjongd. Trainer Jerry de Groot en goalgetter Pieter Meijer hebben er vertrouwen in.


De voorbereiding verliep soepel. De sterke en minder sterke punten kwamen bovendrijven in oefenduels tegen Gouda (2-2), Alphense Boys (4-1) en Nieuwerkerk (1-2). In de bekercompetitie moeten de puntjes op de ‘i’ gezet worden als ook de vakantiegangers aansluiten. 

“Ik wil opbouwend spelen,” zegt Jerry de Groot. “Via het middenveld moeten de twee spitsen Jelle Hordijk en Twan Schmidt worden bereikt. Een eventuele lange bal naar dit razendsnelle duo is een middel maar geen doel op zich. De ervaren Patrick Potuyt en Justus Brons zijn gestopt. Uit Jongens onder 19 komt de aanvulling. Bergambacht, dat er goed voorstaat, is echt toe aan het derdeklasserschap.”

Gras
Linkspoot Pieter Meijer, die in een seizoen maar liefst 42 keer scoorde, is het eens met De Groot, die zijn derde jaar als hoofdtrainer ingaat. “Ik promoveer liever met vijftien treffers op mijn naam, dan dat we de boot weer missen,” merkt de basisschoolleerkracht op.

“We hebben een technisch vaardig elftal, dat op kunstgras goed tot zijn recht komt. Ik heb het speelprogramma bestudeerd en gezien, dat we bijna alle wedstrijden voor de winterstop op gras spelen. Dat is een voordeel voor ons, omdat deze velden er dan nog goed bij liggen.”

Hij ziet Floreant, GSV, Haastrecht en Hazerswoudse Boys als de grootste concurrenten. “Buiten alle promotieperikelen, die al jaren rondgalmen op ons sportpark, vind ik het fantastisch dat we na anderhalf jaar coronamisère weer in competitieverband mogen voetballen.”

Wim Kroone

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup