• Drechtstreek-VVGZ (2-3).
• Drechtstreek-VVGZ (2-3). Richard van Hoek Fotografie

Sterk Drechtstreek in slotfase alsnog onderuit tegen koploper VVGZ

Wedstrijdverslagen 806 keer gelezen

PAPENDRECHT • Een punt verdienen, maar 'm niet krijgen. Dat overkwam Drechtstreek in het duel met VVGZ. De gasten uit Zwijndrecht tikten in de 89e minuut de winnende treffer tegen de touwen: 2-3.

In de eerste helft kwam koploper VVGZ op een 0-2 voorsprong door treffers van Oberson van der Spek en Koen Kuipers. Een fraaie goal van Thijs den Dunnen - op assist van de sterk spelende Ties van Aggelen- betekende een 1-2 ruststand. Op die tussenstand viel weinig af te dwingen. Drechtstreek werkte weliswaar hard, maar VVGZ was in het eerste bedrijf simpelweg sterker.

Na rust veranderde het spelbeeld volkomen. De thuisclub wierp alle schroom van zich af en trok enthousiast ten aanval. VVGZ op zijn beurt zakte letterlijk en figuurlijk diep weg. De 2-2 van Ton Groffen - gescoord na een onnavolgbare rush- was niet meer dan terecht.

Toch lukte het VVGZ nog om een driepunter mee te nemen van sportpark Oostpolder. Het was Koen Kuipers die vlak voor tijd de beslissende 2-3 scoorde.