Kees Spaan over transferperikelen: 'Het wordt steeds gekker'
Kees Spaan over transferperikelen: 'Het wordt steeds gekker' regio-voetbal.nl

Kees Spaan over transferperikelen: 'Het wordt steeds gekker'

Nieuws 21 keer gelezen

WERKENDAM - Kozakken Boys’ technisch directeur Kees Spaan is samen met Ger Klop de eerste gesprekken met de huidige spelersgroep aangegaan. Mahmut Sönmez en Quentin Jakoba zijn de eersten die hun contract tot 2020 verlengden. Daarbij lopen de overeenkomsten met Sven van Ingen, Richard Arends, Ahmed el Azzouti, Sanny Monteiro, Julian Agatowski en het jonge talent Quinton Eugenia door tot 2019.

Het betekent dat er veel contracten aflopen. “Met dertien spelers hebben wij al om de tafel gezeten. De vraag is of wij met spelers door willen”, stelt Spaan. “Wat mij betreft moet er weer wat vers bloed in de selectie komen. Maar ook dan is de vraag wat spelers willen. Wij kunnen geen garantie voor speeltijd geven en anderen wachten liever tot bekend is wie de nieuwe trainer wordt.”

Vanuit de eigen spelersgroep zijn er natuurlijk wensen van spelers die ook aanbiedingen van buiten hebben gekregen. “Sommigen vragen zich af of zij verder willen in Werkendam. Ik doe dit werk voor Kozakken Boys nu zeven jaar, maar het wordt een steeds gekkere wereld. Ik leg nu spelers voor twee jaar vast, omdat ik anders over elf maanden weer met zo’n jongen om de tafel zit.”

Slim
Mede door de winterse transferwindow komt er in alle divisies steeds meer beweging op de transfermarkt. Spaan: “Ik ben ervan geschrokken wat er in de afgelopen winter plotseling in beweging kwam. Ik werd toen als het slimste jongetje van de klas benoemd nadat ik Berry Powel verhuurde aan IJsselmeervogels omdat wij ook over Raily Ignacio beschikken. Wij stonden op dat moment op plaats zeven en zijn als tweede geëindigd. Dat hebben wij met zijn allen goed gedaan.”

Kozakken Boys is over de laatste vier seizoenen aantoonbaar de beste en meest stabiele amateurclub van Nederland. “Wij zijn in die periode dus beter geweest dan Katwijk, IJsselmeervogels of Spakenburg en nu staan wij opnieuw keurig op plaats drie. Ik houd er daarom rekening mee dat kapitaalkrachtige clubs aan onze beste spelers gaan trekken. Sterker nog, die zijn al benaderd.”

Trainer
Over de trainersvacature: "Danny heeft het in zich om op hoger niveau te kunnen werken, dat heeft hij bewezen. Wij hebben inmiddels een stevig lijstje met trainers die op de ontstane vacature hebben gereageerd. Daar komen dagelijks namen bij. Natuurlijk hebben wij zelf ook een aantal trainers in gedachten. Wij hebben steeds gezegd dat wij ergens in november naar dat lijstje gaan kijken. Dan gaan we zien wat haalbaar is en vaak blijft er dan niet al te veel over.”

De prestaties van Kees Spaan zelf bleven in de voetbalwereld ook niet onopgemerkt. “Ik ben door een aantal clubs benaderd. Dat heb ik Kozakken Boys gemeld. Een daarvan was FC Dordrecht waar mijn vriend Marco Bogers vertrok. Ik ben daar niet op ingegaan. Ik heb hier nog een contract tot 2019 en dat maak ik af.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 9 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 9 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 12 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 14 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 14 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 15 uur geleden