Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

KNVB gaat per niveau en leeftijdscategorie een beslissing nemen over al dan niet doorgaan competities

Algemeen 3.680 keer gelezen

REGIO • Nu er definitief na 17:00 uur niet mag worden getraind, gaat de KNVB zich beraden op de laatste weken voor de winterstop. De voetbalbond kwam donderdagmiddag al met een korte verklaring: ‘In het weekend kan er wel door iedereen worden gevoetbald, maar dat is niet in alle gevallen verantwoord als er verder niet wordt getraind. De KNVB wil vooral in mogelijkheden blijven denken, bijdragen aan de oplossing tegen de pandemie en gaat per niveau en leeftijdscategorie een beslissing nemen over het wel of niet doorgaan van de competities’. 

Een motie van enkele partijen om sporten na 17.00 uur toe te staan, haalde geen meerderheid. 

De reactie van de KNVB: ‘Het kabinet oordeelde eerder dat de niet-essentiële sectoren zoveel mogelijk gelijkgetrokken moeten worden en dat om die reden trainen na 17.00 uur niet wordt toegestaan. Voor veel kinderen en de meeste volwassenen is het echter niet mogelijk om doordeweeks voor 17.00 uur te trainen’.

‘Onze sector levert echter iets heel belangrijks op: het draagt bij aan een betere gezondheid en weerstand en verkleint de kans op hart- en vaatziekten, diabetes, overgewicht en psychische problemen. Voor de gezondheidszorg betekent dat een besparing van honderden miljoenen euro’s. Sporten is dus essentieel, zeker tijdens een pandemie, en zou dus ook zo door het kabinet bestempeld moeten worden’.

Nauwelijks besmettingen buiten
‘Inhoudelijke argumenten tegen het trainen na 17.00 uur zijn er eigenlijk niet. Buiten vinden er niet of nauwelijks besmettingen plaats en er zijn dan ook geen coronabrandhaarden terug te herleiden naar het voetbalveld. Reisbewegingen door trainingen vinden amper of anders op de fiets plaats aangezien Nederlanders gemiddeld op slechts 1,6 kilometer afstand van een voetbalvereniging wonen. Tel daarbij op dat de impact van het verbod op trainingen na 17.00 uur groot is: bijna 1,2 miljoen amateurvoetballers kunnen door deze maatregel doordeweeks niet of minder sporten en zullen gewoonweg minder fit worden’.

‘Sporten is gezond en moet je juist niet inperken maar helaas is er een andere keuze gemaakt. Demissionair premier Rutte heeft in elk geval toegezegd dat sporten vooraan staat bij nieuwe versoepelingen’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 15 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33