• SVW - Tricht (1-2).
• SVW - Tricht (1-2). Foto: Ronald Tukker - SVW

Koploper SVW laat zich opnieuw in de luren leggen door Tricht

Algemeen 849 keer gelezen

GORINCHEM • SVW heeft dit seizoen geen enkel punt weten te behalen tegen Tricht. Na de 3-2 uitnederlaag gingen de gasten zaterdag in de blessuretijd opnieuw met de zege aan de haal (1-2).

SVW begon flitsend aan de wedstrijd. Men liet het balletje gaan en Tricht kwam amper over de middenlijn heen. In de 11e minuut nam de thuisploeg de voorsprong. Denzel Libretto speelde in op Hicham Farhou die de bal meegaf aan Libretto die vanaf 20 meter droog binnen schoot: 1-0. SVW had Tricht liggen en het was wachten op het tweede doelpunt, maar Farhou stuitte na een knappe actie op doelman Rian Drost.

In de loop van de eerste helft werd het al slordiger aan de zijde van SVW. Na de rust speelde aanvoerder Mounir el Ouazizi zich goed vrij, maar zijn inzet was een prooi voor de doelman. Op het uur het eerste gevaar voor Tricht. Op een inzet van jongeling Tycho Voorneveld moest doelman Onur Inan gestrekt. Yosief Ghide raakte aan de andere kant de binnenkant van de paal met een kopbal.

Deksel op de neus
Tricht begon zich meer in de wedstrijd te dringen zonder echt gevaarlijk te worden, maar in de 83e minuut kwam het toch op 1-1. Een verre voorzet werd bij de tweede bal binnengekopt door invaller Tim Schook. Met de klok op de 90e minuut leek SVW nog de zege binnen te halen. Hakan Tatli schoot vanaf de zestien meter op de paal.

Aan de andere kant kreeg SVW het deksel op de neus. In de 5e minuut van de blessuretijd was het een kopie van het eerste doelpunt. Wederom een verre bal bij de tweede paal werd binnen gekopt door matchwinnaar Harm van Brenk: 1-2. Daardoor verspeelde koploper SVW dure punten, toch viel de ‘schade’ nog enigszins mee doordat concurrent Roda Boys gelijkspeelde. Wel zag het de andere concurrenten dichterbij komen.

Volgende week zaterdag wacht het uitduel met Heukelum. Op Sportpark De Vriezenwijk wordt er om 14:30 uur afgetrapt.

(verslag: Ronald Tukker, SVW)

Rick den Besten

Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.

Vandalen houden huis in kleedkamers Spirit 20 uur geleden
• Anton van der Stelt.
Anton van der Stelt voor derde keer hoofdtrainer van Bergambacht: 'Zie deze uitdaging met vertrouwen tegemoet' 22 uur geleden
• In de 2e klasse G zijn Roda Boys en Nivo Sparta de voornaamste titelkandidaten.
Beslissingswedstrijd bij gelijk eindigen in eindstand is nauwelijks denkbaar 29 apr, 07:15
• Vincent van Lopik (r) vorig seizoen in actie tegen SV Meerkerk.
Vincent van Lopik neemt na veertien jaar afscheid van hoofdmacht Hardinxveld 28 apr, 09:54
Unitas schrijft voor nieuw seizoen team onder 23 jaar in 27 apr, 08:30
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 26 apr, 13:13