SVW in stadsderby tegen Unitas op jacht naar eerste overwinning
SVW in stadsderby tegen Unitas op jacht naar eerste overwinning regio-voetbal.nl

SVW in stadsderby tegen Unitas op jacht naar eerste overwinning

Nieuws 90 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - We zijn zaterdag 17 september alweer toe aan speelronde 3. Eén van de meest opvallende affiches die dag is de Gorinchemse stadsderby tussen SVW en buurman Unitas.

SVW is de gedoodverfde titelkandidaat, maar speelde de eerste twee wedstrijden gelijk. Het naar de 3e klasse gedegradeerde Unitas is zelfs nog puntloos. SVW zal op Molenburg op jacht gaan naar de eerste overwinning, zoveel is zeker. En natuurlijk wil Unitas de huid zo duur mogelijk verkopen, maar of dat voldoende is...?

Grootmacht
SteDoCo ontvangt een grootmacht uit het zaterdagamateurvoetbal: Quick Boys. Beide ploegen hebben tot nu toe 5 uit 5. Een Hoornaarse zege is noodzakelijk om weg te blijven uit de onderste regionen van de Derde Divisie.

Hoofdklassedebutant Sliedrecht heeft het moeilijk en staat onderaan. Met DFS komt de concurrent van vorig seizoen op bezoek. DFS is goed gestart en dus kan Sliedrecht de borst opnieuw natmaken.

Eersteklasser Niew-Lekkerland zal tegen SHO de eerste driepunter willen bijschrijven. Beide ploegen staan op 2 uit 2.

Aantrekkelijk
In de westelijke 2e klasse moet Papendrecht winnen van NSVV om lekker bovenin te blijven meedraaien. Alblasserdam wil zo snel mogelijk van de hatelijke nul af. Dan moet dan gebeuren in en tegen Hellevoetsluis.

In 2F is GJS-SV Meerkerk een aantrekkelijk affiche. Beide clubs verloren afgelopen zaterdag en azen op eerherstel. Hardinxveld stuntte bij Nivo Sparta en zal dat kunststukje tegen CDW maar wat graag willen herhalen.

Derby's in 3C
De 3e klasse C is wekelijks goed voor de nodige derby's. Twee springen er ditmaal uit: SC Everstein-HSSC'61 en Streefkerk-VVAC. De Alblas-Ameide heeft ook een regiotintje. Dit is bovendien een treffen tussen twee clubs die mee hopen te doen om de prijzen. De Zwerver heeft de uitbeurt bij Groote Lindt op het programma staan. Beide clubs degradeerden vorig seizoen uit de 2e klasse.

Uitglijder
In 4D wil Lekvogels de meer dan solide start een passend vervolg geven tegen Kerkwijk, dat gezien de overwinning op MVV'58 niet onderschat mag worden. ASV Arkel moet in staat worden gedacht de uitglijder tegen SVS'65 weg te poetsen bij WSV Well.

Peursum wil in 4E liever niet meer herinnerd worden aan de korfbalnederlaag tegen Willem II. Winnen van DFC luidt dan ook het devies. Groot-Ammers snakt naar twee draws ook naar een overwinning. Dat moet dan gebeuren bij het nog puntloze GSC/ODS. Schelluinen speelt op eigen veld de derby tegen Raptim. SV Noordeloos is vrij.

Unitas - Madese Boys
Zondagtweedeklasser Unitas speelt aardig, maar scoort te weinig. Gaat het net op Molenvliet wel vaker bollen als Madese Boys op bezoek komt? Een zege doet Unitas in elk geval in de kopgroep van 2E belanden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden