Gwaeron Stout: 'We zijn gewaarschuwd'
Gwaeron Stout: 'We zijn gewaarschuwd' regio-voetbal.nl

Gwaeron Stout: 'We zijn gewaarschuwd'

Nieuws 21 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND/WERKENDAM - Maandag in de namiddag pakte Gwaeron Stout zijn voetbaltas weer in om vervolgens in zijn fraai beletterde Kozakken Boys-auto van Nieuw-Lekkerland naar Werkendam te rijden. Na een overwinning is de maandagtraining bij Kozakken Boys altijd heel wat plezieriger dan na de nederlaag tegen HHC Hardenberg net voor de winterstop en de daaropvolgende nederlaag tegen Spakenburg.

Daarvoor werd voor de beker ook al verloren van AZ. Drie achtereenvolgende nederlagen in officiële wedstrijden. Het overkomt Kozakken Boys niet vaak meer. Stout, bezig aan zijn vierde seizoen op De Zwaaier: “Als wij gewonnen hebben, is de nabespreking natuurlijk positiever en plezieriger dan na een nederlaag. Tegen Spakenburg lukte er echt helemaal niets. Dat gold voor het hele team. Zo’n wedstrijd heb je altijd wel in een seizoen. En dan speelde Spakenburg net hun beste wedstrijd van deze competitie. Tegen Scheveningen wonnen wij de duels wel en dan zie je dat wij voetballend de bovenliggende partij zijn.”

Capelle-syndroom
Kozakken Boys is gewaarschuwd voor de wedstrijd van zaterdag tegen Capelle, dat op De Westmaat knap met 4-2 van Spakenburg won. “De kans dat zij twee keer op rij stunten tegen een topploeg is natuurlijk niet zo heel groot, maar wij zijn gewaarschuwd”, aldus Stout, die eerder dit seizoen met een fraaie vrije trap in de kruising het lot van Capelle bezegelde. Kozakken Boys won toen op Het Slot met 0-2. Die overwinning maakte een einde aan het ‘Capelle-syndroom’ bij de ‘boys’, die in de periode daarvoor zelden tot een positief resultaat tegen de Capellenaren kwamen.

Paniek
De openingstreffer tegen Scheveningen geeft Gwaeron Stout weer volop vertrouwen. “Vooral na rust zag iedereen weer de Gwaeron van voor de winterstop. Hardenberg was niet al te best. Tegen AZ werd ik vroeg gewisseld en Spakenburg was natuurlijk een drama. Dan komt het herstel precies op tijd.”

Het was bovendien weer even wennen met Arif Irilmazbilek als aanspeelpunt in de spits. “Arif gaat heel de wedstrijd voorop in de strijd, Sherwin Grot zoekt met zijn snelheid altijd diepte. Daar anticipeer je op. Met de komst van Powel gebeurde er wel iets met ons, maar zeker met Scheveningen, waar de paniek toch wel toesloeg.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden