Jerraynell van der Pol hoopt weer op de spitspositie
Jerraynell van der Pol hoopt weer op de spitspositie regio-voetbal.nl

Jerraynell van der Pol hoopt weer op de spitspositie

Nieuws 134 keer gelezen

LEERDAM - Jerraynell van der Pol was zaterdag met twee doelpunten in en tegen Huizen de grote man bij LRC Leerdam.

Van der Pol relativeert: “Het was in Huizen een echte teamprestatie en wij hadden natuurlijk na het echec tegen Swift wat goed te maken. Wij moeten Swift overigens niet te groot maken, want zij konden op Bruijnsdeel zo gemakkelijk voetballen. LRC Leerdam legde ze weinig in de weg. Die wedstrijd is nog wel even blijven hangen. Als spelers hadden wij zoiets dat wij zo niet aan het hoofdklasseavontuur moesten beginnen, want dat kan niet.”

Van der Pol haalt zijn twee treffers tegen Huizen met plezier nog even terug. “De eerste was uit een goed aangesneden corner van Danny van Steijn. Tot mijn verbazing kon ik de bal bij de eerste paal binnen knikken. Een goed gevoel meteen bij mijzelf. Tegen Swift was ik niet gestart en een spits leeft toch van zijn doelpunten. Het hele team had zoiets van: zie je wel, we kunnen het echt wel. Dit kan nog wel eens een heel leuke middag worden.”

Gescout
Jerraynell van der Pol was in zijn jonge jaren bijna zelf speler van Huizen. “In de periode dat ik bij de Elinkwijk in de beloften speelde, ben ik door Huizen gescout en speelde er wat testwedstrijden. Het is niets geworden, want ik ben bij Elinkwijk gebleven. Later ben ik er met FC Oss nog eens geweest. Wel leuk om hier met twee doelpunten terug te keren.”

Het tweede doelpunt van Van der Pol kan deels op naam van Mounir Ouazizi geschreven worden. Hij bracht de bal op wonderlijke wijze bij de doorgeschoven Mo Houdoe. Uit die voorzet kon Van der Pol de bal met een snoekduik binnen knikken. “Ik vond dat echt een treffer van het hele team. Bovendien zat het achterin wel goed. Mijn broertje (doelman Giordano van der Pol, red.) stond ook weer lekker op zijn post en liet geen bal door. Huizen wist het gewoonweg niet meer. Zij gingen lange ballen spelen. Nou dat mag van ons, met Mo Houdoe en Wesley Swets achterin. Persoonlijk vond ik Gerald de Jong heel sterk. Hij had werkelijk elke tweede bal.”

De band tussen de broers Van der Pol en de familie is sterk. “Jammer dat mijn vader en moeder er dit keer niet bij waren. Mijn vader was jarig en miste nu net mijn twee doelpunten. Daar baalde hij verschrikkelijk van. Mijn zusje was er gelukkig wel.”

Grote selectie
De kans is groot dat Jerraynell van der Pol zaterdag weer begint. “Maar je weet het nooit. Wij hebben dit seizoen een grote selectie en iedereen wil spelen. De trainer moet beslissen hoe hij het neerzet. Het enige wat ik kan doen is op de trainingen weer keihard knokken voor mijn plaats in de spits. Ik hoop dat ik er weer mag staan.”

Omdat de ‘Van der Pollen’ uit de Utrechtse regio komen, zijn zij bekend met de ontwikkelingen bij tegenstander VVA’71. “Ik heb contact gehouden met Anass Lahnine. Wij appen regelmatig en hij stelt dat er ondanks alle perikelen toch een goede selectie staat. Ik verwacht dat die ploeg er alles aan doet om bij ons op Bruinsdeel een goed resultaat te boeken.”

(bron: LRC-pagina’s in Het Kontakt editie Leerdam)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Vincent van Lopik (r) vorig seizoen in actie tegen SV Meerkerk.
Vincent van Lopik neemt na veertien jaar afscheid van hoofdmacht Hardinxveld 12 uur geleden
Afbeelding
Unitas schrijft voor nieuw seizoen team onder 23 jaar in 27 apr, 08:30
Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 26 apr, 13:13
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 26 apr, 12:59
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 26 apr, 10:32
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 26 apr, 08:01