SteDoCo kan weer belangrijke slag slaan
SteDoCo kan weer belangrijke slag slaan regio-voetbal.nl

SteDoCo kan weer belangrijke slag slaan

Nieuws 97 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Het woord kampioenschap wordt inmiddels bij hoofdklasser SteDoCo hardop in de mond genomen. De Topklasse lonkt. Zeker als komende zaterdag gewonnen wordt van nummer 3 VVA'71, want dan is weer een concurrent geëlimineerd.

SteDoCo heeft nog wat goed te maken tegen de ploeg uit Achterberg, want de uitwedstrijd ging verloren.

In 1C is het alle hens aan dek voor Alblasserdam. De uitbeurt bij koploper Heinenoord lijkt echter weinig soelaas te bieden. Nieuw-Lekkerland strijdt om een nacompetitieticket en kan zich dus eigenlijk geen misstap veroorloven bij Oranje Wit. Als Sliedrecht nog enige druk wil houden op Heinenoord, zal er van Dinteloord gewonnen moeten worden.

Tweede plek
In de westelijke 2e klasse staat Drechtstreek er beroerd voor. Een tweede degradatie op rij dreigt. En dus gaan de Papendrechters op jacht naar drie punten tegen Piershil. Papendrecht moet in staat worden geacht de volle buit te pakken bij Botlek, één van de concurrenten van Drechtstreek.

Hardinxveld-GJS is een mooi streekaffichte in 2F. Voor beide ploegen is de tweede plek nog niet volledig uit het zicht. Sv Meerkerk-Tricht is een regelrechte kraker. Als de geelzwarten weten te winnen, is rechtstreekse handhaving zomaar weer mogelijk. Wie had dat enkele weken geleden durven denken? Unitas heeft zich al verzoend met de p/d-nacompetitie en zal zich tegen Delta Sports niet zoveel illusies maken. De Zwerver krijgt op De Schans een kluif aan Nivo Sparta.

Ook dinsdagavond 14 april wordt er in 2F gevoetbald. Dan staat onder meer GJS-De Zwerver op het programma.

Spanning voelbaar
In 3C zal de meeste aandacht uitgaan naar de topper tussen Schoonhoven en Altena, maar ook onderin is de spanning zwaar voelbaar. Met SVW-Herovina, Ameide-Arkel en Asperen-VVAC spelen zes concurrenten tegen elkaar. Groot-Ammers treft in Heukelum een tegenstander die op de promotienacompetitie aast en de vraag is of hekkensluiter Peursum na het succesvolle Paasweekend ook Sleeuwijk kan verrassen.

Dinsdagavond wordt Arkel-Sleeuwijk gespeeld.

In de westelijke 3e klasse komt de onaantastbare koploper SC Feyenoord naar Souburgh. Een gelijkspel zou voor De Alblas al een knappe prestatie zijn.

Rode lantaarn
In 4D West 2 is Streefkerk sinds maandag de trotse koploper. Na de teleurstelling van vorig seizoen telt nu alleen het kampioenschap. Zaak dus om tegen het niet te onderschatten Lekkerkerk op het winnende pad te blijven. Streefkerk scoorde in 21 wedstrijden al 65 keer. Bij SV Noordeloos-Rijnstreek is de rode lantaarn de inzet.

In de 'andere' 4D is de topper tussen Schelluinen en Focus'07 enigszins van zijn glans ontdaan. Immers, de kampioensschaal zal vrijwel zeker naar Culemborg gaan. Dinsdagavond kan Schelluinen zich in elk geval van de nacompetitie verzekeren door met een ruime zege op Lekvogels de tweede periode te pakken. HSSC'61 heeft een krachtproef bij ASH - beide ploegen staan er goed voor in de derde periode - Lekvogels ontvangt Well en Raptim kan op de ranglijst afstand nemen van Vuren.

Unitas-zondag
In de strijd een afzink naar de 3e klasse te verijdelen kan Unitas-zondag alle punten goed gebruiken. Wordt het een '1' tegen RKTVV? Molenvliet rekent erop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden