DST Eritrea pas na achterstand op stoom tegen Kozakken Boys Combi
DST Eritrea pas na achterstand op stoom tegen Kozakken Boys Combi regio-voetbal.nl

Nieuws 126 keer gelezen

WERKENDAM - DST Eritrea, de ploeg die volgend seizoen in de competitie verder zal gaan als SC Gorkum in de 4e klasse zaterdag, voetbalde op carnavalszaterdag in Werkendam tegen een combinatieteam van Kozakken Boys. Na een aarzelende start nam de Eritrese formatie van trainer Robertino Lotto het heft volledig in handen en liep na rust spelenderwijs uit naar een 2-4 zege. Voormalig SVW-speler Arnel Kocan maakte zijn debuut bij DST Eritrea.

Al in de derde minuut kwam de thuisclub op 1-0. Na een klein kwartier schoot Amman namens DST Eritrea net voorlangs. In de 21e minuut was het tegen de verhouding in alweer raak voor Kozakken Boys, 2-0 na zwak verdedigen bij DST Eritrea. Twee minuten na dit doelpunt kwam de spanning weer volledig terug in het duel. Een indraaiende bal van Ahmet werd door alles en iedereen gemist en plofte in de verre hoek binnen, 2-1.

Debuut
Na rust maakte Arnel Kocan zijn debuut voor DST Eritrea. In deze tweede helft trapte de Eritrese formatie het gaspedaal wat dieper in en liep eenvoudig uit naar 2-4. In de 50e minuut werd uit een scrimmage de gelijkmaker gescoord, 2-2. Drie minuten later een prima voorzet vanaf links, die door de slim vrijgelopen Medani tegen de touwen werd gerost, 2-3.

In de 69e minuut viel de beslissing, toen een mooie dieptepass op waarde werd geschat door Medani. Zijn bekeken lob viel binnen, 2-4. Voormalig NAC-speler Madjer Lukoki probeerde nog wat terug te doen, maar zijn schot stuitte op de Gorcumse keeper.De rebound ging hoog over het doel. Het slotakkoord was voor Aman, die de keeper van Kozakken Boys omspeelde, maar zijn schot in het zijnet zag belanden.

Kozakken Boys combi – DST Eritrea 2-1 (2-4)