Sjoerd Slob: 'Nieuw-Lekkerland is een superclub'

Nieuws 117 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND - Sjoerd Slob is een gelukkig mens. En dat heeft alles te maken met het vaderschap van zijn nu negen maanden oude zoon Xavi én vv Nieuw-Lekkerland. "Het is heerlijk om weer te kunnen voetballen."

Slob kan het weten, want van april 2017 tot april 2018 moest hij vanwege een kruisbandblessure een jaar lang vanaf de kant toekijken hoe zijn teamgenoten het er van af brachten. 

"Na de operatie heb ik steeds voor ogen gehouden dat ik terug zou keren in het eerste elftal", blikt de 24-jarige speler terug op zijn revalidatie. "Twijfels kende ik niet. Wel was het niet altijd even gemakkelijk. In je eentje trainen terwijl je een 'teamsporter' bent valt niet altijd mee. Toch heb ik het gered, mede dankzij de prima begeleiding van mijn fysiotherapeut en oud-teamgenoot Ruud Ouweneel." 

In de slotfase van het vorig seizoen maakte Slob zijn rentree. "Dat was in een fase van de competitie waarin Lekkerland niet meer voor de prijzen in aanmerking kwam. Voor mij ideaal, want zo kon ik zonder druk wennen." 

Kunstgras
Dit seizoen is Sjoerd Slob medisch gezien weer helemaal fit. "Ik denk al een tijd niet meer aan mijn knie wanneer ik train of speel, voel me weer vrij in mijn bewegingen.Toch heeft die operatie wel consequenties gehad. Je komt nooit zo terug zoals je was zonder die blessure. Logisch, want het was een forse ingreep. Daarnaast werkt voetballen op kunstgras naar mijn mening niet bepaald fitheidsbevorderend. Ik heb daar echt last van. Op deze ondergrond is voetbal een heel andere sport dan wanneer je op natuurgras speelt.Vooral de gebrekkige demping zie ik als een groot nadeel."

"Dat uit zich in mijn geval door klachten als peesontstekingen en een zere rug. Donderdag onderga ik een MRI-scan om te kijken wat er precies aan de hand is en wat er eventueel aan gedaan kan worden. Het is níet zo dat ik met die ongemakken niet kan voetballen, maar vervelend is het wél. Ik ben zeker niet de enige voetballer die problemen heeft met kunstgras. Ik hoor andere jongens er ook over. Opvallend is dat je vroeger nauwelijks hoorde over ontstekingen en rug- en heupklachten bij voetballers en nu wél. Mijns inziens kan dat niet los gezien worden van kunstgras, hoewel daar ook weer gradaties in zijn. Het kunstgras bij clubs als Oranje Wit en Rijsoord benadert echt gras, maar er zijn ook tal van voorbeelden waarin dat niet het geval is." 

Top-5
Hoe dan ook: Sjoerd Slob laat zijn plezier in voetbal er niet al te zwaar door beïnvloeden. "Daarvoor heb ik het veel te erg naar mijn zin bij mijn club Nieuw-Lekkerland", glimlacht hij. "Ik ben hier op mijn twaalfde lid geworden en heb het vanaf dag één enorm naar mijn zin. Dit is vele opzichten een superclub. Neem nu het eerste elftal: ik voetbal elke zaterdag samen met een team dat voor het overgrote deel bestaat uit échte Lekkerlanders en onder leiding van een trainer - Maarten van Gastelen, jt- die perfect bij de vereniging past . Er zijn in de eerste klasse niet veel verenigingen die ons dat kunnen nazeggen. En we presteren ook nog eens heel behoorlijk met onze gedeelde derde plaats in de eerste klasse B. Oké, de laatste weken ging het even wat minder, maar we voldoen nog steeds aan onze doelstelling: eindigen in de top 5. Prima toch?!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Vincent van Lopik (r) vorig seizoen in actie tegen SV Meerkerk.
Vincent van Lopik neemt na veertien jaar afscheid van hoofdmacht Hardinxveld 6 uur geleden
Afbeelding
Unitas schrijft voor nieuw seizoen team onder 23 jaar in 27 apr, 08:30
Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 26 apr, 13:13
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 26 apr, 12:59
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 26 apr, 10:32
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 26 apr, 08:01