Aanleg tweede kunstgrasveld Schoonhoven gestart

Nieuws 38 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Aannemer Antea is woensdagmorgen om zeven uur begonnen met het verwijderen van de grasstroken van het tweede veld van voetbalvereniging Schoonhoven voor de aanleg van een kunstgrasveld.

Daarmee gaat een grote wens van de derdeklasser in vervulling. Het veld was de afgelopen seizoenen om de haverklap onbespeelbaar. Een mals regenbuitje was voldoende om de grasmat onder water te zetten. Met name pupillen en junioren staarden zaterdagmorgen teleurgesteld naar de lijst met afkeuringen.

Voorzitter Nico Peltenburg deed daarom enkele maanden geleden een klemmend beroep op de gemeente Schoonhoven om financieel bij te springen. Vanuit het Thiendenlandfonds werd 175.000 euro overgemaakt en zelf legt de voetbalclub er een ton bij.

,,Dit is een historische dag voor de VV Schoonhoven”, stelde de scheidende voorzitter Peltenburg, die komend najaar wordt opgevolgd door Paul van Schaik. ,,In het verleden hebben we honderden wedstrijden moeten schrappen. Daar werden we moedeloos van.”

Kwetsbaar
De leden moeten enig geduld hebben met het bespelen van het nieuwe kunstgrasveld, want Antea (voorheen Oranjewoud) heeft dertig werkbare dagen nodig om de mat aan te leggen. Medio oktober kunnen zij het veld betreden.

Projectleider Lutzen Jongema hoopt dat het niet te vaak zal regenen. ,,Dan kunnen we niks beginnen. Met name in de ontgravingsfase en de installatiefase zijn we kwetsbaar. Daarom kunnen we ook geen datum van oplevering geven.”

Afwisselende lagen
Het kunstgrasveld wordt als een soort 'tiramisu' opgeleverd met afwisselende lagen zand, lava en SBR (gemalen autobanden). Het veld wordt eerst zo'n 35 centimeter afgegraven. Alle leidingen en drainage worden daarna verwijderd.

Antea is geen onbekende in de regio. Het bedrijf was betrokken bij de aanleg van het kunstgrasveld van Bergambacht en gaat ook bij VV Ammerstol aan de slag.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden