D-day voor tal van Alblasserwaardse clubs

Nieuws 327 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Er zijn al de nodige beslissingen gevallen, maar een groot aantal ook nog niet. Voor veel Alblasserwaardse clubs is het D-day in de slotronde van de competitie.

De meeste kampioenen zijn al wel bekend, behalve die in 4C. Streefkerk speelt zaterdag 10 mei een beslissingswedstrijd tegen Asperen. Op het complex van VVAC (neutraal terrein) wordt om 18:00 uur afgetrapt. Asperen is licht in het voordeel. Staat het na verlenging nog gelijk, dan is Asperen op basis van het doelsaldo in de reguliere competitie kampioen. Maar zover zal Streefkerk het niet willen laten komen.

Morsen
Net als afgelopen weekend beginnen ook in de laatste speelronde alle duels om 14:30 uur.

Hoofdklasser SteDoCo morst de laatste weken punten bij de vleet, maar maakt nog altijd kans op het winnen van de derde periodetitel. Thuiswinst op ASWH volstaat. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht zou dan in de nacompetitie meteen één van de tegenstanders zijn, want ASWH pakte de tweede periode.

Angstvallig
De Zwerver leeft in 1C tussen hoop en vrees. Wordt het nacompetitie om handhaving of rechtstreekse degradatie? Als De Zwerver wint van VVGZ het eerste. Bij een gelijkspel of een nederlaag wordt vanuit Kinderdijk angstvallig gekeken naar het resultaat van Zuidland-Zaamslag. Winst van Zaamslag kan dan grote gevolgen hebben voor De Zwerver.

De regio-ontmoetingen Alblasserdam-Sliedrecht en Drechtstreek-Nieuw Lekkerland zijn nog slechts voor de statistiek van belang. Immers, Sliedrecht en Nieuw-Lekkerland hebben het nacompetitieticket al binnen, Drechtstreek is gedegradeerd naar de 2e klasse en Alblasserdam staat veilig in de middenmoot.

Cadeautje
Voor tweedeklasser sv Meerkerk staat er eveneens niets meer op het spel. Tegenstander Roda Boys richt de blik al op de nacompetitie, nu de titel aan Lienden is verspeeld. Ook Hardinxveld-SV Capelle is een duel om des keizers baard

Voor het Gorinchemse SVW is de situatie uiterst precair. De nacompetitie om handhaving valt al niet meer te ontlopen, maar zelfs directe degradatie dreigt. SVW weet hekkensluiter GVV'63 drie punten onder zich, maar Altena en SC Everstein hijgen de streepjes met slechts één punt achterstand in de nek. SVW moet dus winnen van stadgenoot GJS om er zeker van te zijn niet bij de laatste twee te eindigen. Voor GJS staat er niets meer op het spel. Het zal de stadsderby graag in ere willen houden, maar of er cadeautjes worden uitgedeeld? GJS-trainer Cees Lagendijk, SVW'er van origini, was daar deze week in AD/Rivierenland stellig over: "Als trainer heb ik nog nooit een wedstrijd weggegeven. SVW zal het zelf moeten doen."

Dertiende
De 3e klasse C krijgt een zinderende ontknoping. Welke club eindigt als dertiende en moet zich via de nacompetitie zien te handhaven? Virtueel is ASH de klos, maar De Alblas, Ameide en Groot-Ammers kunnen zich eveneens nog niet veilig wanen. ASH treft Papendrecht en lijkt gezien als de kampioen z'n sportieve plicht doet. Ameide speelt thuis tegen Groote Lindt, kanshebber op de derde periode. De Alblas heeft de uitbeurt bij nummer 2 GSC/ODS, die zich wellicht zal sparen met het oog op de nacompetitie om promotie.

Op sportpark Gelkenes wordt de 'derby' tussen Groot-Ammers en Peursum afgewerkt. Bij een gelijkspel zijn beide ploegen save.

De missie van VVAC's interim-trainer Henk Molenaar is reeds geslaagd met het behoud van het derdeklasserschap. Maar aan de horizon gloort de derde periode. Bij een overwinning op concurrent EBOH is het toetje binnen. Bij een gelijkspel is VVAC afhankelijk van de uitslag van Ameide-Groote Lindt en bij een nederlaag zit het seizoen er voor de groenwitten op.

Unitas
In 3D krijgt kampioen Unitas Sleeuwijk op bezoek. De Brabanders hopen de vervangende periode zeker te stellen, maar weten zich hierbij afhankelijk van Wilhelmina'26.

Unitas-zondag sluit af bij Madese Boys in de wetenschap dat het deelname aan de nacompetitie reeds binnen heeft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden