Sterke fase in tweede helft niet genoeg voor CFM/Transito

Nieuws 159 keer gelezen

EINDHOVEN/WERKENDAM - In de laatste uitwedstrijd van het seizoen heeft CFM/Transito met 4-3 verloren van Brabantia.

CFM/Transito kwam sterk uit de startblokken in Eindhoven en kreeg verschillende kansen om op voorsprong te komen. Na een snelle combinatie was het Richard Biemans die uit kon halen, maar zijn schot werd gekeerd door de keeper. Niet veel later was het uit een identieke situatie weer de keeper die redding bracht voor Brabantia en na een goed uitgevoerde corner kwam Curtis van Leeuwaarde net tekort om de bal in het doel te werken.

De openingstreffer van CFM/Transito hing in de lucht, maar toch was het Brabantia dat scoorde. Na slordig balverlies van de Werkendammers op de helft van de tegenstander, komen de Eindhovenaren er razendsnel uit en wordt de 1-0 achter Niek Swagemakers geschoten. CFM raakte hierdoor even de kluts kwijt en twee minuten later kreeg het al het tweede doelpunt te verwerken. Na een snelle uittrap kon de spits van de gasten vrij binnenwerken: 2-0.

CFM/Transito liep constant achter de feiten aan en drie minuten later was het 3-0. Pas tegen het einde van de eerste helft wisten de Werkendammers enigszins terug te komen in de wedstrijd. Vlak voor rust schoot Richard Biemans uit een vrije trap snoeihard de 3-1 tegen de touwen, waardoor het in de tweede helft nog spannend kon worden.

Balbezit
Na de rust leek de wedstrijd enigszins in slaap te vallen. Een tijd lang vallen er alleen wat kleine kansen te noteren. Het leek erop dat CFM/Transito zich niet leek te beseffen dat ze met 3-1 achterstonden, maar na een minuut of tien trokken de Werkendammers het initiatief eindelijk naar zich toe. Door hoog en fel druk te zetten werd Brabantia het voetballen moeilijk gemaakt. Dit resulteerde in veel balbezit voor de Werkendammers.

Met twee doelpunten kort achter elkaar werd de stand gelijk getrokken en een overwinning voor CFM/Transito leek in de maak. Het lukte de gaste echter niet om op voorsprong te komen en Brabantia pakte de draad weer op. Vijf minuten voor tijd kwamen de Eindhovenaren weer op een 4-3 voorsprong. In de slotfase probeerde CFM/Transito de gelijkmaker nog te forceren, maar ook met een meevoetballende keeper kwamen de Werkendammers niet meer tot echte kansen. Hierdoor was de 4-3 nederlaag een feit.

Ondanks een sterke fase in de tweede helft speelde CFM/Transito een matige wedstrijd en ging het terecht zonder punten naar huis. Woensdag sluit CFM de competitie af met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Eteha 1 uit Papendrecht. Deze wedstrijd begint om 22:00 uur in sprothal De Crosser te Werkendam.

• Vincent van Lopik (r) vorig seizoen in actie tegen SV Meerkerk.
Vincent van Lopik neemt na veertien jaar afscheid van hoofdmacht Hardinxveld 3 uur geleden
Unitas schrijft voor nieuw seizoen team onder 23 jaar in 27 apr, 08:30
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 26 apr, 13:13
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 26 apr, 12:59
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 26 apr, 10:32
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 26 apr, 08:01