Jan Verveer: 'Eerst plezier terugbrengen bij Nieuw-Lekkerland'

Nieuws 10 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND - Jan Verveer mag proberen om de voetballers van Nieuw-Lekkerland weer te laten ervaren wat winnen is. Dat zal nog een hele toer zijn omdat het team de voorbije jaren in de hoofdklasse slechts heel af en toe een driepunter binnen sleepte en vooral reactievoetbal speelde. Het resultaat: degradatie.

“De club heeft een in vele opzichten vervelend jaar achter de rug”, weet ook Verveer (45). “De bestuurlijke onrust, een conflict over geluidsoverlast, een weggestuurde trainer, degradatie; het was niet niks. Aan mij de taak om in ieder geval de lol in het spelletje terug te brengen bij de jongens. Over een eindklassering wil ik het eigenlijk nog niet hebben. Tuurlijk, een periodetitel zou natuurlijk geweldig zijn en een plaats in het linkerrijtje al evenzeer. Ik weet echter ook dat in deze eerste klasse B flink wat sterke teams uitkomen, clubs waar je niet zomaar even van wint.”

Dubbel bezet
Over de samenstelling van zijn selectie is Jan Verveer -die ooit meer dan tweehonderd wedstrijden uitkwam in het eerste elftal van ASWH en als trainer actief was bij diezelfde club, het tweede elftal van FC Dordrecht en onder meer verenigingen als Pelikaan en Ameide- behoorlijk content.

“Kwantitatief ziet het er prima uit, elke positie is dubbel bezet”, zegt de in Kinderdijk wonende docent lichamelijke opvoeding. “We zullen echter moeten afwachten hoe het team zich houdt. We hebben er een paar veelbelovende nieuwkomers bij , maar dat zijn wél jongens die veelal uit de derde klasse afkomstig zijn. Maar eens zien hoe het in de praktijk werkt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden