Veel op het spel voor Alblasserwaardse clubs

Nieuws 9 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Er staat zaterdag 4 mei veel op het spel voor een aantal clubs in het gebied van onze kranteltitels Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl: promotie, het halen van de nacompetitie, of juist het ontlopen ervan. In de 3e en 4e klasse is het alweer de laatste speelronde van deze competitie. Alle duels, ook op hoger niveau, beginnen om 14.30 uur.

Voor hoofdklasser SteDoCo zou het best nog een hele toer kunnen worden om de nacompetitie om degradatie te ontlopen. Tegenstander XerxesDZB behoort tot de best voetballlende ploegen in de hoofdklasse B, maar voor de Rotterdammers staat er weinig meer op het spel. Dat zou voor SteDoCo een voordeel kunnen zijn.

Nieuw-Lekkerland is al gedegradeerd en lijkt redelijk kansloos tegen Hoek, ontegenzeggelijk de ploeg in vorm in de hoofdklasse B.

Stipje
Eersteklasser De Zwerver heeft in theorie nog één punt nodig om zich definitief in veiligheid te spelen, maar zal zich hierover geen zorgen maken. Als een stipje aan de horizon lonkt de derde periode nog. Bij winst op streekgenoot Sliedrecht zal de strijd om deze periodetitel volgende week in de laatste speelronde worden beslecht.

Drechtstreek kan Terneuzense Boys het definitieve zetje naar de 2e klasse geven en Alblasserdam treft in VVGZ één van de titelkandidaten in de bloedstollende 1e klasse C.

Weinig hoop
Ameide zal weinig hoop meer koesteren op lijfsbehoud in de 2e klasse. De ploeg van Jan Verveer zal hoe dan ook moeten verrassen tegen kampioen Rijsoord en moet dan maar afwachten wat concurrent Rijswijkse Boys doet.
Sv Meerkerk krijgt met Wieldrecht een opponent op bezoek die nog altijd niet helemaal veilig is.

Hoop en vrees
Vorig seizoen gepromoveerd naar de 3e klasse en nu al meedoen om een nacompetitieticket: dat gaat op voor VVAC. Bij winst op hekkensluiter Schelluinen is plaatsing voor de nacompetitie hoe dan ook binnen. De Ottolanders hebben het dus in eigen hand, maar lieten op De Put twee punten liggen tegen de degradant, die er alles aan zal doen om het jaar niet zonder overwinning af te sluiten.

Als VVAC het niet op eigen kracht doet, is het afhankelijk van de uitslag van Papendrecht-EBOH. Papendrecht is zelf al zeker van de nacompetitie, EBOH is de enig overgebleven concurrent van de groenwitten.

De Alblas leeft tussen hoop en vrees. Op een 'cadeautje' van GJS hoeft het niet te rekenen, zo lijkt het. Als De Alblas de punten niet op Souburgh weet te houden, zal het met het zweet in de handen kijken naar Unitas-SC Amstelwijck. Unitas staat elfde (nacompetitie om degradatie), maar kan nog over De Alblas heen wippen. @RVoetbal volgt het vanaf Souburgh op de voet.

Bij het treffen tussen Heukelum en Groot-Ammers staat er niets meer op het spel.

Herkansing
ASV Arkel gaat bij Raptim in de herkansing en dus @RVoetbal ook. Om aan alle nervositeit een einde te maken, moet Arkel 'gewoon' winnen van Raptim. Dan zit rechtstreekse promotie naar de 3e klase in de knip. Maar eerlijk is eerlijk, Raptim boekt de laatste weken ook tegen hooggeklasseerde tegenstander goede resultaten. En dus zal Teus Jakobs zijn manschappen inprenten dat het 'alle hens aan dek' is.

@RVoetbal is ook bij Lekvogels-Peursum. Bij een hele of halve misstap van Arkel kunnen ook de Giessenburgers zich namelijk weer in de promotierace mengen, mits ze drie punten pakken in Lexmond.

Als GSC uit bij Noordeloos de derde periodetitel pakt, is Streefkerk zeker van de nacompetitie. Het resultaat van de uitwedstrijd tegen Dubbeldam doet er dan niet toe. Bij puntenverlies van GSC komt HSSC'61 nog in aanmerking voor de periode. Een overwinning op hekkensluiter SVS'65 mag voor de Heicoppers geen probleem zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden