Nieuw-Lekkerland zet Van Rijn op non-actief

Nieuws 93 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND - Nieuw-Lekkerland heeft hoofdtrainer Marco van Rijn per direct op non-actief gesteld.

De Technische Commissie (TC) van de in degradatienood verkerende hoofdklasser zegt het besluit te betreuren, maar vindt de maatregel noodzakelijk vanwege de onwerkbare situatie die is ontstaan tussen Van Rijn en de spelersgroep. 'Hoe spijtig ook zo kort voor het einde van het seizoen, maar op deze manier verder gaan is geen optie', staat in een uitgegeven persverklaring.

Nieuw-Lekkerland en Marco van Rijn besloten al in november dat de samenwerking tot één jaar beperkt zou blijven. De trainer gaat volgend seizoen aan de slag bij Alphense Boys.

De taken van Van Rijn zullen tijdens de thuiswedstrijd van komende zaterdag tegen Achilles Veen worden waargenomen door de assistent-trainers André Hol en Jan-Dirk Verheij.

Minimale chemie
Marco van Rijn voelde dinsdagavond tijdens de training al min of meer aankomen dat hij het einde van het seizoen niet zou gaan halen. “Ik ergerde me aan het gebrek aan motivatie op die training”, vertelt de door Nieuw-Lekkerland op non-actief gezette trainer.

“De chemie tussen mij en de spelers was op een minimaal niveau beland. De dingen die ik tegen de groep zei kwamen niet meer aan. Er was geen basis meer om de laatste vijf wedstrijden mee in te gaan. Ik heb de jongens verteld wat ik er van vond, beëindigde de training en ben naar huis gegaan.”

Over en sluiten
Van Rijn kreeg woensdag vroeg in de middag van het bestuur van de zaterdaghoofdklasser de bevestiging van wat hij dinsdagavond al voelde: “Het was over en sluiten. Wat ik daarvan vind? Het is nog zo vers, wat moet ik er van zeggen… Het was geen gelukkig huwelijk tussen Nieuw-Lekkerland en mij. Ik hoorde al in november dat de club na de zomer een nieuwe trainer voor de groep wilde hebben. De periode daarna werd me op een aantal momenten duidelijk dat de samenwerking met een aantal spelers moeizaam verliep. Ik wil daarmee zeker club en voetballers niet diskwalificeren. Het ontbrak gewoon aan een klik. Dat kan gebeuren. We hebben er alles aan gedaan om ons ‘voetbalhuwelijk’ zo goed mogelijk uit te zingen, maar dat is uiteindelijk niet gelukt. Jammer, het is niet anders.”

Sfeer
Het bestuur van Nieuw-Lekkerland had volgens Aart van der Ham de intentie om het seizoen af te maken met Marco van Rijn. “Maar dinsdagavond trokken we definitief de conclusie dat het zo niet langer ging. Steeds meer spelers raakten het plezier in voetbal kwijt. Er was geen vertrouwen meer in deze trainer. Dan houdt het op. Als bestuur kijk je ook naar volgend jaar. Dan komen we in de eerste klasse uit. Dat willen we doen met een groot deel van de huidige selectie, jongens met een ‘Lekkerland-achtergrond’. Het moet niet zo zijn dat die jongens afhaken omdat het plezier is verdwenen. Dus is het belangrijk om het slotdeel van de competitie in ieder geval de sfeer terug te brengen. Er moet weer gelachen worden op de trainingen.”

“Natuurlijk vinden we het spijtig dat het zo heeft moeten lopen tussen Nieuw-Lekkerland en Marco van Rijn”, zegt Van der Ham. “We zijn er van overtuigd dat hij over kwaliteit beschikt, anders word je ook niet gevraagd door een grote club als Alphense Boys. Bij ons ontbrak het echter aan samenwerking tussen trainer en spelers. Tja, dan houdt het op.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden