SC Everstein krijgt kunstgrasveld

Nieuws 8 keer gelezen

EVERDINGEN - Voetbalvereniging Everstein krijgt vanaf het seizoen 2013-2014 de beschikking over een  kunstgrasveld. Door de aanleg behoren de bestaande capaciteitstekorten in één keer tot het verleden.

De gemeenteraad heeft vorige week  in de begroting een bedrag opgenomen van 550.000 euro voor deze investering. Voorzitter Ron van Zal is dolblij met deze stap. “Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht.”

Dinsdag hield hij voorafgaand aan de algemene beschouwingen nog een vurig pleidooi. “Als er in de nabije toekomst geen maatregelen worden genomen, dan leidt dit onherroepelijk tot een tekort aan capaciteit om te sporten.”

Trainingsveld
Everstein heeft momenteel de beschikking over één trainingsveld. Dit is in de huidige situatie al onvoldoende om alle leden te kunnen laten trainen. Daardoor moet regelmatig gebruik worden gemaakt van een wedstrijdveld en komende winter moet zelfs worden uitgeweken naar het terrein van korfbalvereniging Viko.

Ron van Zal benadrukte nog eens de enorm belangrijke sociale functie die Everstein vervult voor de kleine kernen. “Everstein heeft 550 leden. Eén op de acht inwoners van Everdingen, Hagestein en Zijderveld is lid van onze vereniging. Met ongeveer 180 vrijwilligers zorgen wij er onder andere voor dat elke week meer dan 200 jongens en meisjes en honderd senioren kunnen trainen en voetballen op ons complex. Wij komen nu al capaciteit tekort en gezien de groei van ons ledenaantal, dat wellicht nog wordt versterkt door de aanleg van de wijk Hoef en Haag, wordt dit tekort in de toekomst alleen maar groter. Door de aanleg van een kunstgrasveld kan een bloeiend verenigingsleven in de kleine kernen, Everdingen, Hagestein en Zijderveld blijven bestaan.”

Renovatie
Er is nu voor gekozen om een bestand wedstrijdveld om te bouwen naar een kunstgrasvoetbalveld. Daardoor wordt de trainingscapaciteit verhoogd tot 1400 uur. Van Zal: “Er zal dan zowel in de zomer als in de winter op getraind kunnen worden.”

Ook heeft de gemeente voor 2015 een bedrag van 85.000 euro in haar bestedingsplan staan voor renovatie van het huidige trainingsveld. Het veld werd een aantal jaren geleden door de gemeente aangelegd en is vanaf het begin ter discussie geweest.

Volgens Ron van Zal kan het bedrag nog naar beneden worden gebracht als voor het renoveren gebruik wordt gemaakt van de bovenste laag grond van het  wedstrijdveld, dat nu wordt omgebouwd tot kunstgrasveld. “Door deze ingreep wordt de kwaliteit van het trainingsveld weer op een acceptabel niveau gebracht.”

Nieuw sportcomplex
Vooruitlopend op de realisatie van het kunstgrasveld staat de bouw van een nieuw sportcomplex op de planning. Hierin worden tien kleedkamers, scheidsrechterskamers, EHBO-ruimte, bestuur en commissiekamers en een kantine gerealiseerd. Ook zullen ruimtes in het nieuwe complex worden verhuurd aan Roel de Vries Fysiotherapie.

SC Everstein gaat nog op zoek naar andere geïnteresseerden die gebruik willen gaan maken van het nieuwe, multifunctionele complex. Van Zal: “Het is uitermate geschikt voor bedrijfsactiviteiten, bijeenkomsten, vergaderingen en groepsactiviteiten.”

Het sportcomplex van Everstein dateert van 1965. Nadien is het gebouw diverse malen uitgebreid.  Alle tekeningen en benodigde stukken voor de bouw van het nieuwe complex liggen sind oktober bij de welstandscommissie van de gemeente Vianen. Als het vergunningentraject met succes wordt afgerond, kan naar verwachting begin volgend jaar worden gestart met de nieuwbouw. De oplevering is gepland rond november 2013. Dan zal ook het nieuwe kunstgrasveld klaar zijn. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden