Geen promotie voor WNC

Nieuws 217 keer gelezen

WAARDENBURG – Het seizoen heeft voor WNC uiteindelijk te lang geduurd. Na de in de verlenging verloren beslissingsmatch om het kampioenschap tegen Drechtstreek bereikte WNC via Klundert nog wel de promotie eindstrijd van de nacompetitie. In de tweede wedstrijd van die finale tegen Pelikaan kon WNC zaterdag in Waardenburg de eerste 4-2 nederlaag in Zwijndrecht niet meer goedmaken. Pelikaan voetbalde beter, nam tweemaal de leiding en promoveerde door een 2-2 gelijkspel naar de eerste klasse.

WNC kwam zaterdag voor 600 toeschouwers met haar smalle, door twee schorsingen uitgedunde selectie kwaliteit te kort en voetbalde matig. Ondanks weer twee goals van regiotopscorer Andre Zondag greep de thuisclub na de 2-2 remise naast alle prijzen.

Zuur
“Erg zuur, maar het zat er vandaag niet in”, aldus de ontgoochelde WNC-trainer Marcel van Helmond. Hij had graag met promotie bij WNC afscheid genomen: “We hebben het dit seizoen in eigen hand gehad. Achteraf had ik in Meerkerk als coach met 3-3 genoegen moeten nemen en niet moeten proberen daar te winnen. Dat kost ons het kampioenschap. WNC heeft het hele seizoen op haar tenen gelopen en steeds op beslissende momenten goed gas gegeven. Dat is een groot compliment voor de ploeg, maar het was uiteindelijk toch niet genoeg. De weg was te lang. Ons aanvallende voetbal is niet beloond. We kregen ook vaak te veel goals tegen.”

Onzeker
Dat bleek ook zaterdag tegen Pelikaan weer. WNC startte zwak en kwam al in de achtste minuut met 0-1 achter. Niels van Muyen werd het in het centrum vrij aangespeeld en had alle ruimte om simpel 0-1 te scoren. WNC kreeg geen grip op het middenveld en bleek defensief erg onzeker. Keeper Dennis Westerlaken moest bij een kans voor Lerry Overgaauw redden. Toch kwam WNC ondanks beter spel van Pelikaan na 25 minuten langszij. Want scoren doet WNC vrijwel altijd. Vooral via topscorer Andre Zondag. Zijn vrije trap vanaf rechts verdween ongehinderd door een kluwen spelers achter de verraste keeper Rik Pomp: 1-1.

Na een half uur kregen beide teams een kans. Randy Kroos stuitte na een fout van de zwakke WNC-back David Ruane op de knap reddende keeper Westerlaken. Nog geen minuut later werd een WNC-mogelijkheid van Roderik Kieft geblokkeerd door een medespeler. De beste WNC-kans was na een hoge voorzet van Hendri van Dooijeweert in de 36e minuut echter voor Andre Zondag. Vlak voor doel deed Andre Zondag het geheel tegen z’n gewoonte in ditmaal zwak, want zijn schot was veel te zacht. Een voorsprong had WNC misschien wat meer zelfvertrouwen kunnen geven, want nu ontbrak dit node. De thuisclub bofte zelfs dat de opgerukte Wilco Hameetman na een voorzet van Kroos voor Pelikaan een serieuze kans miste. De 1-1 ruststand bood WNC echter ondanks matig spel nog zeker perspectieven.

Geen overtuiging
Dat kon WNC evenwel na de hervatting helemaal niet waarmaken. De overtuiging ontbrak volkomen. Behoudens een te slappe kopbal van Jeffrey Weidema na een voorzet van Andre Zondag presteerde WNC lange tijd offensief vrijwel niks. In de 57e minuut liep Pelikaan verdiend zelfs tot 1-2 uit. Na een vrije trap van Marcel Dijkstra kopte Randy Kroos goed raak: 1-2. Keeper Westerlaken moest een schot van Overgaauw over de lat tikken. Ronald Zondag haalde een knal van Kroos uit de WNC-doelmond weg. Promotie was inmiddels al ver uit WNC’s zicht verdwenen. Totdat Danny Verwolf in de 71e minuut keeper Pomp omspeelde. Stephan Ooms redde evenwel op de Pelikaan-doellijn.

Pas in de 83e minuut viel de tweede WNC-gelijkmaker. Andre Zondag rondde een voorzet van invaller Eugene Rademaker met zijn tweede doelpunt van de middag goed af: 2-2. Meer zat er voor WNC nauwelijks in. Mogelijkheden voor Dennis Veldhuizen en Hendri van Dooijeweert bleven onbenut. WNC dankte het aan keeper Westerlaken dat invaller Danny Heijstek en Randy Kroos de gasten niet alsnog de zege bezorgden.
Aan 2-2 had Pelikaan na zes minuten blessuretijd echter ook al ruim genoeg voor promotie. Na een prima seizoen greep WNC naast alle prijzen. De weg naar de eerste klasse bleek uiteindelijk net te lang. De verslagenheid in Waardenburg na afloop was dan ook groot. En het contrast met de vreugde bij Pelikaan enorm. Daar beleefde de ook vertrekkende trainer Michel de Raad een schitterend afscheid.