Papendrecht stopt met prestatievoetbal op zondag

Nieuws 186 keer gelezen

PAPENDRECHT - Voetbalvereniging Papendrecht gaat na 91 jaar stoppen met prestatievoetbal op zondag. “Tenminste, als de leden daar mee instemmen”, houdt voorzitter Bram Blom nog een (kleine) slag om de arm. “Het bestuur staat in ieder geval unaniem achter het plan om met ingang van komend seizoen de focus op ‘de zaterdag’ te leggen.

Volgens Blom is het ‘dramatische besluit’ om zondag 1 te ontmantelen “op feiten gebaseerd waar je als club niet onderuit kunt. Je ziet overal in den lande een sterke afname van de populariteit van prestatievoetbal op zondag. Onze vereniging heeft daar al jaren geleden mee kennisgemaakt, toen bleek dat ons tweede zondagelftal niet levensvatbaar meer was. Van lieverlee is zondag 1 dat ook niet meer. Kijk naar de publieke belangstelling. Die is uiterst mager. Kijk naar de kosten: die worden steeds lastiger op te brengen. Kijk naar de resultaten: die zijn niet al te best. Het is daarom veel beter om het vizier anders te gaan richten. We willen, mits de leden daarmee akkoord gaan, een sterke zaterdagvereniging worden. Een club die zich op termijn kan gaan meten met verenigingen zoals Barendrecht en ASWH. Een vereniging ook waarvan het eerste elftal leuke duels gaat spelen tegen andere regioclubs en zo toeschouwers aan zich weet te binden.”

Commissie
De voorbije weken en maanden heeft een commissie van advies alle voors en tegens van het afschaffen van prestatievoetbal op een rijtje gezet. De aanbevelingen werden volledig over genomen door de clubleiding. Ook de businessclub heeft inmiddels al positief gereageerd op de plannen.

Eervol afscheid
Richard Middelkoop (nu nog verantwoordelijk voor de zondagselectie) gaat het zaterdagteam leiden. De nieuwe selectie moet gaan bestaan uit eigen kweek-voetballers en spelers die samen met Richard Middelkoop de overstap van zondag 1 naar zaterdag 1 willen maken. Voor het zover is moeten Middelkoop en zijn huidige manschappen eerst nog het seizoen 2011-2012 afronden in de eerste klasse B van het zondagvoetbal. Daarin bivakkeert Papendrecht op de laatste plaats. Het uitzicht op handhaving is vrijwel ‘nul’.

“We gaan er vanuit dat het team er alles aan zal doen om straks eervol afscheid te nemen”, zegt Bram Blom. “Handhaving zou in ieder geval nog een redelijk positieve afsluiting worden van 91 jaar voetbal op zondag, een lange periode waarin we liefst achttien jaar op het hoogste amateurniveau hebben gevoetbald. Die geschiedenis koesteren we, maar we hebben ook verantwoordelijkheid voor Papendrecht anno nu. Daar lopen we als bestuur niet voor weg. Het gaat er uiteindelijk om dat we de toekomst van onze vereniging borgen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Vincent van Lopik (r) vorig seizoen in actie tegen SV Meerkerk.
Vincent van Lopik neemt na veertien jaar afscheid van hoofdmacht Hardinxveld 2 uur geleden
Afbeelding
Unitas schrijft voor nieuw seizoen team onder 23 jaar in 27 apr, 08:30
Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 26 apr, 13:13
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 26 apr, 12:59
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 26 apr, 10:32
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 26 apr, 08:01