Ron Tempelaar: 'Gevoelsmatig past Pelikaan bij me'

Nieuws 21 keer gelezen

KINDERDIJK - Voetbaltrainer Ron Tempelaar  gaat komend seizoen aan de slag bij zaterdagtweedeklasser Pelikaan in Zwijndrecht. Hij tekende voor twee jaar.

“Een bewuste keuze”, zegt de 38-jarige oefenmeester die momenteel bezig is aan zijn derde seizoen bij het verrassend sterk presterende De Zwerver. “Ik zie in Pelikaan flink wat parallellen met mijn huidige club. Enthousiaste mensen, een prettige sfeer en een selectie vol jong talent. Er is sprake van een club die gevoelsmatig bij me past. Want iets opbouwen met een jeugdige en betrekkelijk onervaren spelersgroep vind ik buitengewoon uitdagend en interessant. Boeiender in ieder geval dan trainer zijn van een hoofdklasser waar ieder jaar een trein met nieuwe spelers uit komt en relatief weinig aan de opleiding van eigen talent wordt gedaan.”
Een andere reden om juist voor Pelikaan -momenteel subtopper in de tweede klasse F-  te kiezen, was de fraaie accommodatie die de
Zwijndrechtse club te bieden heeft. “Daar is inderdaad helemaal niets mis mee”, glimlacht Ron Tempelaar. “Hetzelfde geldt voor het spelersmateriaal van zowel het eerste als het tweede elftal. Het tweede team bijvoorbeeld speelt in de reserve-hoofdklasse. Geen verkeerd niveau natuurlijk.”

De komende maanden echter wil Tempelaar zich volledig concentreren op De Zwerver. “We staan er uitstekend voor en spelen goed voetbal”, stelt de in Dordrecht woonachtige coach tevreden vast. “Het is zaak om dat vast te houden. Wie weet pakken we aan het eind van de rit een prijs. Dat zou voor mij een mooi afscheid zijn van een geweldige vereniging.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden