Logo regio-voetbal.nl
• ASV Arkel maakt zich op voor het debuut in de tweede klasse.
• ASV Arkel maakt zich op voor het debuut in de tweede klasse. (Foto: Rick den Besten - Regio-Voetbal)
voorbeschouwing

Mooie start voor Arkel, Sliedrecht kan meteen aan de bak

  •   855 keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD • De competitie barst los komend weekend. Met op zaterdag 21 september op alle niveaus meteen de nodige mooie affiches, zoals Woudrichem - Arkel, Papendrecht - Oranje Wit, Schelluinen - Groot-Ammers en Lekvogels - SV Noordeloos.

Derdedivisionist SteDoCo is al vier wedstrijden onderweg en het resultaat is bepaald nog niet om over naar huis te schrijven. Op eigen veld zal tegen VVOG de eerste overwinning moeten worden behaald.

1C
In de 1e klasse C worden Sliedrecht en Kloetinge op voorhand tot de titelkandidaten gerekend. In Zeeland staan ze zaterdag meteen tegenover elkaar. Promovendus Papendrecht krijgt Oranje Wit op bezoek, een tegenstander die veel vaste krachten is kwijtgeraakt. Er liggen dus zeker mogelijkheden voor de ploeg van Johan Sturrus. Nieuw-Lekkerland start op eigen veld tegen SVL.

2F
AS Arkel kijkt uit naar het debuut in de tweede klasse. De openingsmatch wordt vooral voor trainer Leon Elands een hele bijzondere: op Het Bolwerk tegen zijn vorige club Woudrichem. Drechtstreek en GJS wisten in de voorbereiding nog niet te overtuigen. Beide clubs beginnen met een pittig uitduel: Drechtstreek bij Altena, GJS bij Pelikaan.

2D West
Promovendus De Zwerver is in de westelijke tweede klasse terechtgekomen. Rozenburg is voor de Kinderdijkers één van de onbekende tegenstanders.

3C
3C wemelt ook dit seizoen weer van de derby's. De titelkandidaten SVW en Schelluinen vangen aan met een thuiswedstrijd: de streepjes tegen VVAC (dat vorig seizoen fors klop kreeg op Molenburg) en Schelluinen tegen promovendus Groot-Ammers. Hardinxveld en Ameide wordt ook een plaats in de top-5 toegedicht. Een winnende start tegen respectievelijk Streefkerk en Schoonhoven zou stroken met de verwachtingen. De Alblas heeft -op papier- een jasje uitgedaan, wellicht dat SV Meerkerk daarvan weet te profiteren. Alblasserdam is op Souburgh ronduit favoriet tegen Lekkerkerk.

3D West
HSSC'61 mag in de westelijke derde klasse laten zien dat het in staat is de goede lijn van het vorige seizoen door te trekken. Met het Culemborgse Focus'07 komt er een interessante tegenstander naar Het Plein.

4D
Peursum is terug in 4D. Hoe de krachtsverhoudingen liggen zal zaterdag meteen duidelijk worden, want de Giessenburgers kunnen aan de bak tegen het SVS'65 van goalgetter Willem Looijen. Lekvogels en SV Noordeloos tekenen voor de eerste derby van het seizoen, terwijl van Unitas een winnende start mag worden verwacht tegen Kerkwijk.

HB zondag
Zondaghoofdklasser Unitas morste twee punten tegen Silvolde. 'Een wanprestatie', volgens trainer Jeroen van Bezouwen. Unitas zal de thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen dan ook willen aangrijpen voor herstel.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup