• Na een seizoen zonder onderlinge derby staan Peursum en SV Noordeloos zaterdag weer tegenover elkaar.
• Na een seizoen zonder onderlinge derby staan Peursum en SV Noordeloos zaterdag weer tegenover elkaar. Foto: Rick den Besten - Regio-Voetbal
voorbeschouwing

SV Noordeloos mag het nu ook in derby tegen Peursum laten zien

11 okt 2019, 07:00 Nieuws Voorbeschouwingen 743 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • SV Noordeloos is tot nu toe de grote verrassing in de 4e klasse D. De volgende uitdaging in een hele mooie: de derby tegen Peursum.

Peursum is klip en klaar over de ambities voor dit seizoen: meedoen om promotie naar de derde klasse. De Giessenburgers verloren nog niet, maar wonnen ook nog niet... Na drie gelijke spelen wordt het dus tijd voor de eerste zege. Maar daar zal SV Noordeloos heel anders over denken. 

Lekvogels is na drie speelronden de grootste tegenvaller in deze klasse. Thuis tegen Kerkwijk zal de Lexmonders er alles aan gelegen zijn de hatelijke nul weg te poetsen. Unitas doet het met 1 uit 3 nog niet veel beter. Bij ASH moet het winnende pad worden gevonden.

SteDoCo
SteDoCo is in de derde divisie de ploeg in vorm. Een overwinning op Jong Almere City FC zou SteDoCo verder doen stijgen op de ranglijst, want de ploeg van Frans Adelaar wipt dan in elk geval over de tegenstander van zaterdag heen.

Topper in 1C
In de 1e klasse C hebben Nieuw-Lekkerland en LRC allebei nog de volle buit, even knap als verrassend. Een topper zaterdag dus in Leerdam. Sliedrecht herstelde zich bij Nivo Sparta van de tegenvallende seizoensopening en wil die lijn doortrekken in en tegen Heerjansdam. Papendrecht ontvangt de derde koploper in deze klasse. Kloetinge geldt met recht als een titelkandidaat.

Arkel-Drechtstreek
Pelikaan was afgelopen zaterdag een maatje te groot voor ASV Arkel, maar Drechtstreek is andere koek. Een wedstrijd die gewonnen móet worden. Maar zo denken ze er in Papendrecht ook over... GJS wil van de nul af, maar dat zal bij EBOH nog niet meevallen.

De Zwerver
In de westelijke 2e klasse zit het De Zwerver nog niet helemaal mee. Het zes punten tellende Spirit steekt de pont over. Bij winst komt De Zwerver op gelijke hoogte met de opponent uit Ouderkerk aan den IJssel.

3C-derby
In 3C kunnen De Alblas en Groot-Ammers de punten goed gebruiken. Dat wordt dus een derby op het scherp van de snede, zo zou je verwachten. Net als vorig seizoen is Streefkerk goed gestart. Een passend vervolg tegen het jonge Schoonhoven is zeker niet ondenkbaar. Aanvoerder Tim den Besten zal na zijn rode kaart tegen Ameide moeten toekijken. De eerste zege van VVAC smaakt eveneens naar meer. Trainer Miguel Munoz zal wel wat moeten puzzelen, in de wetenschap dat tegen FC Perkouw in elk geval Jesse de Bruin (geschorst) en Tom den Besten (knieblessure) afwezig zijn.

De drie koplopers in deze klasse worden zaterdag serieus getest, zo lijkt het. Alblasserdam ontvangt Ameide (waar Sam Versluis na zijn rode kaart tegen Streefkerk geschorst is), SVW speelt in en tegen Hardinxveld en Schelluinen steekt de Lek over naar SV Lopik. Na twee keer gelijk te hebben gespeeld gaat SV Meerkerk tegen Lekkerkerk weer voor een driepunter.

Ongeslagen status HSSC'61
HSSC'61 is in de westelijke derde klasse nog ongeslagen. Bij Vriendenschaar moet die status gehandhaafd kunnen worden.

Topper voor Unitas
Zondaghoofdklasser Unitas is samen met Halsteren koploper. Zondag 13 oktober komt Baronie naar Molenvliet voor een topper. Baronie staat vierde op twee punten achterstand.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app