Logo regio-voetbal.nl
• LRC - Nieuw Lekkerland (2017).
• LRC - Nieuw Lekkerland (2017). (Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie)
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

Topper tussen LRC en Nieuw Lekkerland

  •   770 keer gelezen   Nieuws

REGIO LEEERDAM • LRC en Nieuw Lekkerland wonnen allebei al hun eerste drie competitieduels. Samen met titelfavoriet Kloetinge staan beide teams daardoor ongeslagen bovenaan in de eerste klasse C met de maximale buit en met een al erg royale voorsprong op de overige clubs. De wedstrijd LRC-Nieuw Lekkerland is zaterdag in Leerdam dus een regelrechte topper in de eerste klasse.

Na een tegenvallende voorbereidingsperiode is de voortvarende competitiestart van LRC een flinke verrassing. Het Leerdamse veldspel is nog vaak matig, maar de efficiëntie blijkt groot. Nieuw Lekkerland doet het met ook drie zeges zelfs nog één doelpunt beter. Vorig seizoen won LRC beide keren nipt van Nieuw Lekkerland. Ook nu belooft het in Leerdam een erg spannend duel te gaan worden met voor beide teams daarna een bezoek aan rivaal Kloetinge nog in oktober in het nabije verschiet.

Almkerk-WNC
WNC gaat zaterdag bij Almkerk op bezoek. Beide clubs presteren in de eerste klasse tot nu toe matig en wonnen nog slechts één keer. Almkerk verloor zelfs al twee uitmatches. Vorig jaar leed WNC in Almkerk een geflatteerde maar wel royale nederlaag. Nu zal WNC het in Brabant beter willen doen. Dan zal er na twee thuiswedstrijden zonder Waardenburgse goals wel weer eens gescoord moeten gaan worden. Maar ook Almkerk zal zich willen herstellen van de ontgoochelende zeperd van vorige week tegen een debutant in Zeeuws Vlaanderen.

Heukelum-Wilhelmina'26
Heukelum heeft het in de tweede klasse lastig en staat met slechts één punt in de onderste regionen. Wilhelmina'26 doet het beter en is na twee remises en één knappe late zege tegen VVGZ zelfs nog ongeslagen. Toch heeft Heukelum thuis tegen Wilhelmina'26 de eerste zege broodnodig.

Sleeuwijk-Tricht
Tricht gaat op bezoek bij hekkensluiter Sleeuwijk, dat als debutant in de tweede klasse al drie keer op rij verloor. De Brabantse nederlagen worden qua verschil wel elke week één goal kleiner. Mathematisch gezien zou het nu dan na het 2-1 verlies in Aalst een gelijkspel moeten worden, maar daarvoor zal Tricht het in Sleeuwijk zeker niet bij voorbaat willen doen.

BLC-Haaften
De drie regioclubs in de derde klasse D (Haaften, MVV'58 en Vuren) staan met slechts één punt samen onderaan. Zaterdag in Den Bosch is het perspectief voor Haaften weer niet zo best, want BLC is na al drie overwinningen alleen ongeslagen koploper. Met een gelijkspel zal Haaften al heel blij zijn.

SV Capelle-Vuren
Vuren is zaterdag te gast bij SV Capelle, dat vorige week in Haaften voor het eerst in deze competitie won. Vuren pakte zelf in Brakel op de valreep het eerste punt en wil nu in Sprang Capelle daar weer minstens een tweede remise aan gaan toevoegen. Dat is een pittige opgave.

MVV'58-TSVV Merlijn
MVV'58 wacht als nieuweling in de derde klasse dus ook nog op de eerste zege. In Meteren is zo'n succes tegen mededebutant TSVV Merlijn dringend nodig. Tegen deze defensief ook kwetsbare Tilburgse studentenploeg moet winst voor MVV'58 op eigen kunstgras ook wel mogelijk zijn.

SC Everstein-OSM'75
Middenmoter SC Everstein speelt in Everdingen tegen OSM'75 uit Maarssenbroek. De gasten hebben twee punten minder dan SC Everstein. Als SC Everstein in de bovenste helft van de ranglijst wil gaan meedoen, zal dit duel beslist moeten worden gewonnen. Het thuispubliek rekent ook daarop.

Vriendenschaar-HSSC'61
HSSC'61 voetbalt in Culemborg tegen debutant Vriendenschaar, dat vorige week thuis tegen Brederodes in de slotfase na een achterstand toch de eerste competitiepunten pakte. Achter de sterke koplopers DESTO en Jonathan staat HSSC'61 in de Utrechtse derde klasse fraai ongeslagen op de derde plaats. Om zich kansrijk bovenin te handhaven is bij Vriendenschaar de derde Heicopse zege nodig.

SVS'65-Leerdam Sport
SVS'65 en Leerdam Sport willen zich zaterdag in Spijk herstellen van hun nipte uitnederlaag van vorige week. De Leerdammers verloren in de vierde klasse zelfs al twee uitmatches en dreigen bij een derde nederlaag reeds vroeg af te haken. Een beter Leerdams resultaat dan het verlies van vorig seizoen in Spijk is dus dringend gewenst. Toch zal SVS'65 op eigen kunstgras zelf gebrand zijn om te winnen en zo de aansluiting met de subtop te repareren.

Beesd-Herovina
Herovina is in de vierde klasse na drie zeges zelfs nog zonder tegengoals alleen ongeslagen koploper. Beesd pakte vorige week tegen Lekvogels de eerste drie punten in het voor de thuisclub nieuwe zaterdagvoetbal. Herovina zal in Beesd dus op fel verzet van de gastheren moeten rekenen. Een vierde overwinning voor Herovina is daarom nog allerminst zeker. Beesd zal minstens één winstpunt thuis willen houden.

Rhelico-Well
Rhelico ontvangt Well, waartegen vorig seizoen twee keer gelijkgespeeld werd. Zaterdag in Rumpt aast Rhelico in de vierde klasse echter op de eerste competitiezege. Dat moet op eigen veld ook mogelijk zijn tegen Well, dat vorige week net als Asperen nu een rustdag had en evenals Rhelico uit twee wedstrijden ook nog pas één punt heeft.

ASH-Unitas
ASH voetbalt in Hellouw tegen Unitas, dat na de degradatie uit de derde klasse nog pas één punt bezit. Vorige week was thuis tegen Peursum zelfs een riante 5-0 voorsprong niet genoeg om te winnen, want het werd nog een bizar 5-5 gelijkspel. Scoren kan Unitas dus wel volop. Niettemin wil ASH in deze eerste thuismatch van deze competitie de ongeslagen status via minstens een remise continueren.

Anton van der Giessen

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup