Logo regio-voetbal.nl
• Kees van der Linden en Frans Sterrenburg, de twee voorzitters van Sparta'30.
• Kees van der Linden en Frans Sterrenburg, de twee voorzitters van Sparta'30. (Foto: Jan Noorlandt)

Voorzittersduo Sparta'30: 'Wij gaan geen moeilijkheid uit de weg'

  •   986 keer gelezen   Nieuws

ANDEL • Kees van der Linden en Frans Sterrenburg staan tegenwoordig aan het roer bij de Andelse derdeklasser Sparta'30.

Een best unieke situatie. Toch blijven Frans Sterrenburg en Kees van der Linden er tamelijk nuchter onder. "Het is nog wat aftasten en we moeten even onze draai vinden", luidt het eerste oordeel.

De constructie bevalt beide heren. "Frans is het eerste aanspreekpunt en als Frans er niet is, ben ik dat", aldus Kees van der Linden. "Ik ben wat meer gericht op voetbalgebied en Kees wat meer op de andere zaken", vult Sterrenburg aan.

Rust terugbrengen
Beide mannen zijn met pensioen en moeten na een onrustige periode, waarbij Ton Wenk er na een klein jaar mee stopte, de rust weer terug brengen in de vereniging.

"In april werden we, nadat we na twaalf jaar gestopt waren als ambassadeur bij de KNVB, benaderd door het jonge bestuur. Ze vroegen ons of we de vacante positie van voorzitter in wilden vullen. We hebben toen gezegd dat áls we het doen, we het dan ook samen doen. Daar gingen de leden mee akkoord", aldus Van der Linden.

"We willen de dingen waar het vorige bestuur te weinig tijd voor had en dingen die niet goed liepen wat bijschaven", vult Sterrenburg aan.

Know how
Met hun aantreden brachten Van der Linden en Sterrenburg hun contacten met de KNVB en veel ervaring en know how mee om het jonge bestuur steun te bieden.

De 66-jarige Kees van der Linden was al eens veertien jaar secretaris bij Sparta'30 en is al 26 jaar lid. Ook de 74-jarige Frans Sterrenburg, die al gehuldigd is voor 65-jarig lidmaatschap, is een oudgediende. Hij hanteerde al eens acht jaar de voorzittershamer in Andel. Het duo beweegt zich dus op vertrouwd en bekend terrein. Sterrenburg stond nog aan de wieg van het G-team bij Sparta'30.

"Ten opzichte van de vorige keer dat ik in het bestuur zat, is er wel wat veranderd. We hebben nu veel minder papierwerk. Alles gaat digitaal. Vroeger wist je met al het papierwerk nooit hoe laat je naar huis kon", aldus Kees van der Linden.

Clubliefde
Bang voor onenigheid zijn ze niet. "We zijn twaalf jaar samen opgetrokken als ambassadeurs bij de KNVB en we zitten samen in de dorpsraad in Andel. We trekken al een jaar of twintig met elkaar op. Verder zijn we ook niet bang om dingen tegen elkaar te zeggen. Het is ook een deel clubliefde dat we er in zijn gestapt."

"Het bestuurlijk weer op de rit te krijgen was onze prioriteit, net als dat Sparta'30 een gezonde vereniging blijft", vervolgen Frans Sterrenburg en Kees van der Linden.

Gezelligheid
"Verder is alles in de vereniging goed bezet. Vanaf de JO14 hebben we allemaal vaste betaalde trainers. We hebben ook een JO19 achter het eerste elftal zitten waar perspectief in zit. Verder moeten we zorgen dat de accommodatie representatief blijft en dat het gezellig is. Gezelligheid staat bij ons bovenaan. Volgend jaar bestaan we 90 jaar. Daar hebben we al een feestcommissie voor. Dat is ook een prioriteit."

"Onze aandacht ligt niet alleen bij het eerste elftal. We gaan ook bij het vierde elftal langs de lijn staan, of bij het vrouwenteam, of de jeugd, of het G-team. We hebben aangegeven om het voorlopig twee jaar te gaan doen en we gaan geen moeilijkheid uit de weg."

Beide voorzitters willen geen oude koeien uit de sloot halen. "Wij moeten alleen vooruit kijken en niet meer achterom. Het bestuur is nu weer compleet en dat is mooi."

Stamtafel vrouwen
Frans Sterrenburg wil nog wel iets benoemen. "We hebben hier ook een aantal vrouwen als vaste supporters. Elke zaterdag zitten ze hier aan de stamtafel. Die houden we gereserveerd voor hen. Dat vind ik ook wel bewonderenswaardig en uniek."

Nico van Es

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup