• Ismaïl Yildirim in zijn periode als speler van Kozakken Boys.
• Ismaïl Yildirim in zijn periode als speler van Kozakken Boys.

Voor Ismaïl Yildirim komt duel tegen Kozakken Boys mogelijk te vroeg

Nieuws 814 keer gelezen

HENDRIK-IDO-AMBACHT/WERKENDAM • Na ruim vijf jaar keert Ismaïl Yildirim terug op De Zwaaier. De kans dat hij voor ASWH gaat spelen, noemt hij niet heel groot. Hij herstelt van een hamstringblessure, die hem al drie weken, sinds de bekerwedstrijd tegen Spakenburg, aan de kant houdt.

Vorige week werkte hij tijdens een kort verblijf in Egypte aan zijn herstel. "Ik train hier vooral in de gym op tachtig procent, op de rubberen loopband. Dat gaat goed. Deze week ben ik weer terug bij ASWH. Het is afwachten hoe de hamstring onder druk reageert. Einde van de week weet ik hoe ik ervoor sta. Ik zou graag tegen voormalige ploeggenoten als Leon Bot en Quentin Jakoba willen spelen."

Yildirim, inmiddels 29 jaar, begrijpt ook wel dat de trainer niet direct voor hem zal kiezen. "Er is bij ASWH een aantal spelers die hun voor kans knokken. Zij willen ook spelen."

De wedstrijd van ASWH tegen Quick Boys volgde Yildirim zaterdag vanuit Egypte. "Zuur dat de ploeg in de laatste minuten nog verloor. Ik heb wat spelers gesproken. De nederlaag was echt niet verdiend. Er gaat een periode komen dat het muntje voor ons de goede kant op gaat vallen. Hopelijk al zaterdag tegen Kozakken Boys."

Hoger niveau
Ismaïl Yildirim kwam in 2011 naar Kozakken Boys. Hij had zijn opleiding bij FC Dordrecht achter de rug en had de overstap naar Oranje Wit gemaakt. Daar pikte Kees Spaan hem op. In Werkendam had hij drie fantastische jaren. Promoveerde naar de topklasse, het hoogste amateurniveau van Nederland. Daar speelde hij zich in de kijker bij RKC Waalwijk, waar hij in twee seizoenen 41 wedstrijden in de eerste divisie uitkwam. Hij verdiende er een contract bij het Turkse Boluspor. Na een kortstondige overstap na Menemen Belediyespor keerde hij in augustus 2017 terug naar Nederland.

Nu is Ismaïl Yildirim bezig aan zijn derde seizoen bij ASWH. "Het niveau in de tweede divisie is gelijk aan destijds de topklasse. Bij RKC en in Turkije speelde ik een niveautje hoger."

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 14 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33