• LRC Leerdam moet zaterdag zien af te rekenen met Papendrecht.
• LRC Leerdam moet zaterdag zien af te rekenen met Papendrecht. Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

LRC Leerdam wacht een Papendrecht dat op herstel is belust

21 nov 2019, 07:30 Nieuws Voorbeschouwingen 856 keer gelezen

REGIO LEERDAM • LRC doet het in de eerste klasse verrassend goed en staat samen met Sliedrecht op een gedeelde derde plaats. Zonder directe Leerdamse titelaspiraties is de achterstand op de twee koplopers Kloetinge en Nieuw-Lekkerland toch slechts drie punten. Debutant Papendrecht bivakkeert onderin de middenmoot, maar de voorsprong op de gevarenzone is beperkt.

LRC won drie van de vier thuisduels; alleen van Nieuw-Lekkerland werd verloren. Papendrecht grossiert tot dusverre in diverse 'kleine' uitslagen tijdens vaak spannende wedstrijden. Het debuut van Papendrecht in de eerste klasse begon verdienstelijk, maar de laatste drie competitiematches werden verloren. Zaterdag in Leerdam zal Papendrecht dus op herstel belust zijn. Ondanks een hogere ranglijstpositie dan Papendrecht is succes voor LRC daarom nog allerminst vanzelfsprekend, want zo overtuigend was het spel van LRC in deze competitie vaak nu ook weer niet.

WNC-Heerjansdam
WNC ontvangt zaterdag Heerjansdam. Het terreinvoordeel bracht WNC tot dusverre in deze competitie weinig goeds. Op één schamel punt na werden alle winstpunten immers behaald in uitmatches, waarin WNC zelfs nog ongeslagen bleef. In Waardenburg zelf werd door WNC naast één gelijkspel al drie keer verloren en nog pas één doelpunt gemaakt. Opvallend genoeg boekte overigens ook Heerjansdam in uitwedstrijden de beste resultaten. Vooral de grote productiviteit van Heerjansdam tijdens uitmatches is opvallend. WNC is dus gewaarschuwd. De zo gewenste eerste thuiszege zal voor WNC dus nog niet zo simpel een feit worden, ook al staat Heerjansdam dan twee punten onder de thuisclub op de ranglijst in de eerste klasse.

Heukelum-Sleeuwijk
Heukelum en Sleeuwijk behoren in de tweede klasse nadrukkelijk tot de voorlopig zes degradatiekandidaten. Debutant Sleeuwijk staat samen met GJS onderaan en Heukelum heeft slechts één punt meer dan dit duo. Het wordt zaterdag in Heukelum in de staartgroep dus een erg belangrijk duel. Sil van Putten ging er op Regio-Voetbal al nader op in. Als Heukelum de benarde positie substantieel wil verbeteren, is een zege op Sleeuwijk broodnodig. Dat zou dan wel Heukelums eerste thuiswinst betekenen.

Drechtstreek-Tricht
Drechtstreek en Tricht zijn twee andere clubs uit de gevarenzone in de tweede klasse. Dankzij de late stuntwinst op Wieldrecht heeft Drechtstreek nu twee punten meer dan Tricht, dat na de voortvarende start in Heukelum al vijf keer verloor en tweemaal gelijkspeelde. Misschien biedt het bekersucces tegen HSSC'61 nieuw vertrouwen. Voor echte positieverbetering heeft Tricht zaterdag in Papendrecht inmiddels na de remise tegen GJS echter ook in de competitie een zege hard nodig. Daar zal Drechtstreek thuis echter weinig anders over denken.

NOAD'32-Vuren
Vuren is in de derde klasse D voorlaatste en gaat zaterdag op bezoek bij het sterke NOAD'32, de nummer 3 op de ranglijst. Met een gelijkspel mag Vuren in Wijk en Aalburg al blij zijn, want op eigen veld is NOAD'32 met tien punten uit vier thuisduels nog ongeslagen. Bij onverhoopt nieuw competitieverlies loopt Vuren zelfs het risico hekkensluiter te worden.

Haaften-TSVV Merlijn
Haaften staat in klasse 3 D nog steeds onderaan maar kan die positie verbeteren bij thuiswinst op de Tilburgse debutant TSVV Merlijn, dat op de twaalfde plaats slechts drie punten meer heeft. Zonder de geschorste routinier Jeffrey Wolf zal
Haaften thuis deze belangrijke klus moeten zien te klaren. Anders dreigt voor Haaften een loodzwaar seizoen voor handhaving.

MVV'58-ONI
MVV'58 speelt in Meteren tegen de ongeslagen koploper ONI uit 's Gravenmoer. Dat betekent voor ONI-trainer Frank Kusters een terugkeer op vertrouwde bodem, want van 2015 tot 2017 was hij twee jaar trainer van MVV'58. Zaterdag start het productieve ONI zeker als favoriet, al bleek de koploper vorige week in Haaften tegen de hekkensluiter bepaald niet onaantastbaar. Daar mag MVV'58 op het eigen kunstgras toch enige moed uit putten.

DVSU-SC Everstein
SC Everstein voetbalt in de Utrechtse wijk Lunetten tegen middenmoter DVSU. Op de prestaties van het wisselvallige SC Everstein is in deze competitie nog geen staat te maken. Gezien de hogere stand op de ranglijst zou SC Everstein zaterdag moeten kunnen winnen, maar HSSC'61 verloor daar bij DVSU ook en de bezoekers zijn dus gewaarschuwd. Een zeperd zoals drie weken terug ook in Utrecht tegen Voorwaarts moet worden voorkomen.

HSSC'61-Hercules
HSSC'61 speelt in Hei- en Boeicop ook tegen een club uit Utrecht. Hercules is een sterke tegenstander met reeds veertien punten. HSSC'61 won al vijf competitieduels op rij niet meer en heeft zes punten minder dan de gasten. Heicops herstel is inmiddels urgent, maar zal tegen Hercules een erg pittige opgave worden.

Asperen-ASH
Asperen is in de vierde klasse fraai ongeslagen koploper. Alle vier thuiswedstrijden werden tot nu toe gewonnen. In de streekderby tegen middenmoter ASH start Asperen op het eigen kunstgras opnieuw als favoriet. Of weet ASH voor een verrassing te zorgen? De Hellouwse club zal in Asperen met een gelijkspel overigens ook al zeker tevreden zijn.

Rhelico-Leerdam Sport
In Rumpt is de wedstrijd tussen Rhelico en Leerdam Sport ook een interessante streekderby. Beide ploegen staan in de middenmoot, waarbij Leerdam Sport twee punten meer dan Rhelico bezit. Vorig seizoen won Leerdam Sport twee keer van Rhelico. Gaat dit nu weer gebeuren? Rhelico zal na de nederlaag tegen het dit weekend vrije Beesd een derde verlies op rij willen voorkomen. Leerdam Sport heeft na de tegenvaller tegen Well winst echter broodnodig.

Herovina-Kerkwijk
Herovina voetbalt in Herwijnen tegen Kerkwijk. Om in het spoor van lijstaanvoerder Asperen te kunnen blijven, zal Herovina zaterdag zeker moeten winnen. Kerkwijk is evenwel een taaie opponent, hetgeen Herovina vorig seizoen ook al twee keer ondervond. Toch telt voor de thuisclub zaterdag alleen een zege echt aan.

Unitas-SVS'65
SVS'65 treedt in Gorinchem tegen Unitas aan. Ondanks soms verdienstelijk voetbal valt de puntenoogst van ex-derdeklasser Unitas nog wat tegen. SVS'65 komt ook door hardnekkige blessures van routiniers voorlopig voor de top wat tekort, maar de Spijkse club hoopt uit bij Unitas toch op een gunstig resultaat.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app