• Terry van der Waal
• Terry van der Waal Richard van Hoek Fotografie

Terry van der Waal kijkt uit naar derby met Papendrecht en roemt 'twaalfde man' van Nieuw-Lekkerland

Nieuws 1.467 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Voor Terry van der Waal is de competitieontmoeting tussen Papendrecht en Nieuw-Lekkerland meer dan zomaar een wedstrijd. Hij treft komende zaterdag op sportpark Slobbengors heel wat oude bekenden.

"Ik verheug me er enorm op", zegt de 27-jarige linksback van het dit seizoen tot dusverre zo succesvolle Nieuw-Lekkerland.

"Met verschillende jongens die nu in Papendrecht 1 staan heb ik in het verleden samen gevoetbald. Nick Kamerling bijvoorbeeld, maar ook Stefan Bravenboer, Xavier Leenheer, Koen Lighaam, Michael van Rooijen en Jay Luciano. Daarnaast kom ik een aantal jonge gasten tegen die ik als jeugdtrainer onder mijn hoede heb gehad. Reken maar dat ik mijn stinkende best zal doen om ze een lastige middag te bezorgen."

"Dat ga ik doen als onderdeel van een elftal dat lekker draait en collectief sterk is. Het Nieuw-Lekkerland van nu is ten opzichte van vorig jaar in alle opzichten gegroeid en vormt een mooie mix van jong, ervaren en zéér ervaren. Ik behoor tot het 'ervaren' deel, heb er nu vijf seizoenen bij deze mooie club opzitten."

Sportieve plafond
"Ik nam destijds afscheid van Papendrecht omdat ik wilde ontdekken waar mijn sportieve plafond zou kunnen liggen. In mijn eerste jaar op sportpark Excelsior had ik concurrentie van Chris Cijntje op de linksbackpositie. Gevolg was dat ik regelmatig in het tweede team speelde. Later in het seizoen kwam mijn kans toen Chris in de uitwedstrijd tegen Kloetinge geblesseerd raakte. Toenmalig trainer Ronald Hulsbosch liet me invallen en vanaf dat moment ben ik er niet meer uit geweest. Al vrij snel bleek dat ik het eersteklasseniveau aan kon; een bevestiging van wat ik hoopte."

Stabiel
Terry van der Waal geldt als een gedegen vleugelverdediger met een serieuze instelling. "Mijn eerste taak ligt op het controlerende vlak", zegt hij. "Pas als dat op orde is, ga ik voorzichtig denken aan aanvallen. Is de tegenstander sterker dan wij, dan ga ik zeker geen gekke dingen doen. Mijn teamgenoten achterin denken er net zo over. Mee daardoor is Nieuw-Lekkerland een team dat je niet zomaar verslaat. Tot dusverre moesten we alleen diep buigen voor Kloetinge. In andere wedstrijden zijn we vooral stabiel."

Terugkeer
Van der Waal verwacht dat het duel met Papendrecht een even leuke als interessante wedstrijd kan worden. "Papendrecht heeft een elftal dat graag 'voetbalt'. Daar houden wij van. Wij gaan daar onze eigen kwaliteiten tegenover zetten, als team opereren. En uiteraard hoop ik dat we winnen. Dat lijkt me logisch, hoewel ik nog altijd wél een speciaal plekje in mijn hart voor Papendrecht koester. Ik heb er prachtige jaren gehad en sluit zelfs niet uit dat ik er ooit terugkeer."

Voetbalbolwerk
"Nu echter zit ik bij Nieuw-Lekkerland, óók een vereniging waar ik me perfect thuisvoel. Een echt voetbalbolwerk met geweldige supporters op wie wij als elftal altijd kunnen rekenen. Het maakt niet uit of je voor of achter staat; ze ondersteunen ons en laten zich in positieve zin horen. Ik vind dat prachtig, zo'n 'twaalfde man' langs de lijn. Het is één van de redenen waarom ik hier graag voetbal. Daarnaast heb ik me bij Lekkerland kunnen ontwikkelen tot de voetballer die ik nu ben. Ook dat is iets om dankbaar voor te zijn."

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app