Logo regio-voetbal.nl
Foto: Stockfoto 123RF
Trainerscarrousel

Vriendenschaar gaat voor trainersduo: Peter de Vaal en Niek Amelink

  •   keer gelezen   Nieuws

CULEMBORG/AMEIDE • Dirk Jan in den Eng zal volgend seizoen bij Vriendenschaar worden opgevolgd door een trainersduo: Peter de Vaal en Niek Amelink. Beiden hebben een verleden bij de Culemborgse zaterdagderdeklasser.


Peter de Vaal was vorig seizoen trainer van Vriendenschaar 2, waarmee hij de nacompetitie haalde. Niek Amelink nam het stokje bij de hoofdmacht in januari 2019 over van Jesse Donker en werd hierbij geassisteerd door Peter de Vaal en Tim Copper. Een succesvolle combinatie, want Vriendenschaar werd in 4H ongeslagen kampioen.

Amelink is momenteel trainer van BZS, dat bovenaan staat in de 5e klasse. Hij speelde zelf jarenlang in het eerste elftal van Vriendenschaar en was er ook jeugdtrainer.

Beide trainers zien de hernieuwde samenwerking zitten. Niek Amelink: "Vriendenschaar is en blijft toch mijn club en toont ambitie, daarom ben ik blij dat ik hier weer trainer mag zijn". Peter de Vaal: "De samenwerking met Niek Amelink was perfect vorig seizoen en Vriendenschaar is een mooie vereniging waar ik mij thuis voel".

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup