Topper voor LRC tegen koploper Kloetinge [voorbeschouwing] | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

Topper voor LRC tegen koploper Kloetinge

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM • LRC speelt zaterdag in Leerdam de topper in de eerste klasse tegen koploper Kloetinge. De Zeeuwse lijstaanvoerder heeft vijf punten meer dan de thuisclub, die zelf overigens fraai en verrassend op de tweede plaats staat. Alleen een Leerdamse zege kan de race om het kampioenschap dus nog spannender gaan maken.


In Zeeland verloor LRC pas laat met 2-0 van Kloetinge, maar na de winterpauze presteert de koploper ook niet meer zo overtuigend als in het begin van de competitie. LRC heeft een gunstig resultaat tegen Kloetinge overigens ook nodig voor de tweede periode, waarin de Leerdammers vooral met debutant Nivo Sparta om die periodeprijs duelleren. Over drie weken speelt LRC begin maart in Montfoort het laatste en mogelijk beslissende duel voor die periode. Eerst is de zware Leerdamse opgave echter om zaterdag thuis tegen Kloetinge te stunten. Scheidsrechter bij deze topper is arbiter Tijs Gommans uit Gouda. Ook Soccer Reporter zal zaterdag in Leerdam aanwezig zijn.

WNC-Montfoort SV'19
WNC is ondanks het prachtige gelijkspel van vorig weekend uit bij koploper Kloetinge toch door een ongunstiger doelsaldo in de eerste klasse op de twaalfde plaats net onder de streep beland. Thuiswinst op fusieclub Montfoort SV'19 is zaterdag voor WNC dus in de felle strijd voor handhaving urgent. In Montfoort won WNC met 1-2 maar in Waardenburg zegevierde WNC in deze competitie nog pas één keer. Ook niet zo opmerkelijk want slechts drie goals in zeven thuismatches is wel een erg karige aanvalsproductie. Montfoort SV'19 staat keurig op de vijfde plaats en doet het ook in de tweede periode verdienstelijk. Dus mag WNC zaterdag weer op zware tegenstand rekenen.

Roda Boys-Heukelum
Heukelum zag zijn opmars in de tweede klasse vorige week door Drechtstreek abrupt gestuit. Gastheer Roda Boys is juist aan de beterende hand en passeerde Heukelum afgelopen zaterdag op de ranglijst. Het eerste duel tussen beide teams eindigde in Heukelum met 0-0 onbeslist. In Aalst zal Heukelum zaterdag met een nieuw gelijkspel zeker tevreden mogen zijn want de marge met de gevarenzone is nog broos.

Tricht-Sleeuwijk
Hekkensluiter Tricht ontvangt Sleeuwijk, dat op de voorlaatste plaats inmiddels al vijf punten meer heeft dan de thuisclub. Alleen thuiswinst biedt Tricht zaterdag dus nog zicht op redding van de ernstig bedreigde plaats in de tweede klasse. In Sleeuwijk werd het destijds tussen beide teams een 1-1 gelijkspel. Nu heeft voor Tricht alleen een overwinning tegen debutant Sleeuwijk echt waarde.

SV Capelle-Haaften
Na drie zeges op rij verloor Haaften vorige week weer eens en nog wel erg duidelijk ook. SV Capelle kon Haaften zo op de ranglijst in de derde klasse D net weer passeren. Beide clubs blijven in de strijd voor handhaving een succes dringend nodig hebben. Thuis leed Haaften tegen SV Capelle met 0-3 een afgetekende nederlaag. In Sprang Capelle zal Haaften het zaterdag dus veel beter moeten doen.

Sparta'30-Vuren
In Andel speelt hekkensluiter Vuren tegen Sparta'30, dat in klasse 3 D lelijk naar de voorlaatste plaats is afgezakt. Bij nieuw verlies zouden zich voor directe degradatie donkere wolken boven Vuren gaan samenpakken. De Vurense achterstand op deze opponent is immers nu al vier punten. Revanche voor de 2-4 thuisnederlaag tegen Sparta'30 is voor Vuren in Brabant dus eigenlijk een must. 

GVV'63-MVV'58
MVV'58 voetbalt in Gameren tegen GVV'63, waarvan in Meteren in de slotfase nipt met 3-2 werd gewonnen. Vlak achter koploper GDC hoopt GVV'63 nog altijd op de tweede periodetitel. MVV'58 doet het in deze periode echter ook verdienstelijk maar is wel erg wisselvallig. Hoe zal het zaterdag in de Bommelerwaard gaan uitpakken tussen deze twee clubs met vaak doelpuntrijke wedstrijden?

Voorwaarts-HSSC'61
HSSC'61 en Voorwaarts hebben in de middenmoot van de Utrechtse derde klasse allebei negentien punten uit vijftien duels. In Hei- en Boeicop won HSSC'61 destijds met 6-0 ruim van deze ploeg, maar in Utrecht presteert Voorwaarts veel beter dan in uitmatches. Nu zal het onderlinge krachtsverschil tussen Voorwaarts en HSSC'61 vermoedelijk dus veel kleiner zijn.

SC Everstein-Hercules
SC Everstein ontvangt Hercules, dat op een samen met plaatsgenoot DESTO gedeelde vierde plaats vijf punten boven de thuisclub staat. In Utrecht werd het tussen deze teams een 3-3 gelijkspel. Een nieuwe remise zou zaterdag in Everdingen voor beide ploegen een plausibel resultaat betekenen.

Beesd-Asperen
Asperen ziet in de vierde klasse de fraaie koppositie geleidelijk wankelen. De laatste twee duels leverden de lijstaanvoerder slechts één punt op. Geen enkele ploeg in deze spannende afdeling springt er overigens als kampioenskandidaat echt bovenuit. Thuis won Asperen in oktober nog afgetekend met 5-1 van Beesd, maar zo vlot zal het zaterdag in Beesd voor de koploper zeker niet gaan. Op eigen veld stuntte Beesd al eerder tegen Herovina en nu aast de thuisclub ook tegen Asperen in deze Lingederby beslist op revanche voor de ruime uitnederlaag.

SVS'65-Herovina
In Spijk is de wedstrijd tussen SVS'65 en Herovina zaterdag een topper tussen twee van de vijf titelpretendenten in de vierde klasse. Ook SVS'65 heeft dankzij twee zeges op de vijfde plaats immers weer aansluiting met de top hervonden. Herovina staat er met evenveel verliespunten als koploper Asperen op de tweede plaats echter beter voor. In Herwijnen won Herovina met 1-0 van SVS'65 door een goal van de piepjonge invaller Rick Bakker. Zaterdag zal SVS'65 op het eigen kunstgras echter net als vorig seizoen lukte van Herovina willen winnen. Spanning volop dus.

ASH-Kerkwijk
ASH en Kerkwijk deelden eerder in de Bommelerwaard met 2-2 de buit. Zaterdag in Hellouw zal middenmoter ASH van het in de vierde klasse als voorlaatste gerangschikte Kerkwijk echter willen winnen. Gesterkt door de recente goede resultaten tegen Beesd en Herovina hoopt ASH tegen Kerkwijk op een kleine overwinning.

Well-Leerdam Sport
Leerdam Sport stelt tot dusverre teleur en kwam zelfs thuis tegen hekkensluiter Well niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Pas drie keer in deze competitie werd een Leerdamse zege genoteerd. Daarom is in Well niet gegarandeerd dat Leerdam Sport zaterdag wel van de rode lantaarndrager wint, want thuis verweert Well zich dit seizoen vaak kranig.

Anton van der Giessen

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup