Vuren en BZC’14 strijden voor handhaving [voorbeschouwing] | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
• BZC'14 - Vuren (2-2).
• BZC'14 - Vuren (2-2). (Foto: Michel Haubrich)
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

Vuren en BZC’14 strijden voor handhaving

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM • Vuren en BZC'14 zitten in de derde klasse D in flinke degradatiezorgen. Vuren staat met twaalf punten onderaan en debutant BZC'14 heeft op de gedeelde twaalfde plaats slechts twee punten meer. De belangen in Vuren zijn zaterdag dus levensgroot.


In Brakel pakte Vuren begin oktober op de valreep met een 2-2 gelijkspel het eerste competitiepunt. Nu zal Vuren thuis willen winnen, maar dat geldt voor het na een goede competitiestart nogal ver teruggevallen BZC'14 eveneens. Voor Vurens trainer Ron Vlot wordt het wel een heel speciaal duel, want volgend seizoen zal hij hoofdtrainer bij BZC'14 zijn. Voor beide clubs staat een plaats in de derde klasse nadrukkelijk op het spel. Regio-Voetbal zal er in Vuren ook zelf bij zijn.

Montfoort SV'19-LRC
LRC Leerdam zou zaterdag in de eerste klasse nog de tweede periode kunnen veroveren, maar dan moet er in Montfoort wel van de plaatselijke fusieclub worden gewonnen en dient de grootste periodeconcurrent Nivo Sparta in Sliedrecht beslist een misstap te begaan. In Leerdam behaalde LRC in oktober tegen Montfoort SV'19 een 2-0 zege, maar in Montfoort zelf verloor de thuisclub in deze competitie nog slechts één keer. Als fraaie tweede op de ranglijst hoopt en vertrouwt LRC niettemin op een kleine Leerdamse overwinning. Na het 2-0 oefenverlies vorig weekend in De Bilt zal LRC dan wel weer moeten gaan scoren.

GRC 14-WNC
WNC bevindt zich in de eerste klasse na twee nederlagen en twee remises direct na de winterstop inmiddels op de twaalfde plaats duidelijk onder de streep. Tegenstander GRC 14 staat met twee punten meer maar net boven die rode grens. De belangen zaterdag in Giessen zijn dus groot. In Waardenburg werd het destijds een 0-0 gelijkspel en voor minder dan dat mag WNC het zaterdag uit bij GRC 14 echt niet doen, want anders nemen de zorgen toe en een week later wacht WNC thuis tegen Papendrecht al weer zo'n cruciale wedstrijd in de onderste helft van de ranglijst. Hopelijk beseft WNC het belang van het duel in Giessen terdege.

Heukelum-Wieldrecht
Heukelum ontvangt zaterdag het sterke Wieldrecht, waarvan in Dordrecht met 5-1 royaal werd verloren. Na twee 3-0 nederlagen is Heukelum in de tweede klasse weer volop betrokken geraakt bij de spannende strijd om het ontlopen van de twaalfde plaats, die straks tot degradatieduels zal gaan veroordelen. Debutant Wieldrecht staat knap op de vierde plaats en is al vijf duels op rij ongeslagen. Een gelijkspel zou daarom voor Heukelum tegen Wieldrecht al een bevredigend herstel zijn.

GJS-Tricht
Tricht staat in de tweede klasse alleen onderaan en kan zich in feite alleen nog op Sleeuwijk richten om rechtstreekse degradatie nog te kunnen vermijden. GJS heeft juist door enkele knappe zeges op rij weer volop zicht op directe handhaving gekregen. In Tricht werd het in november tussen Tricht en GJS een 2-2 gelijkspel. Zaterdag in Dalem zou alleen een zege hekkensluiter Tricht tegen GJS nog perspectief op redding kunnen bieden. GJS zal echter zelf heel andere plannen hebben.

Haaften-Zwaluwe
Haaften heeft zich in de derde klasse D prachtig opgewerkt, maar veilig is de equipe van trainer Bart Fransen nog lang niet. Thuis tegen Zwaluwe heeft Haaften nog heel wat goed te maken, want in Brabant werd met liefst 7-2 royaal van deze ex-tweedeklasser verloren. Op eigen veld zal Haaften het veel beter willen doen. Bij een zege kan Haaften op de ranglijst bij Zwaluwe langszij komen. Dat zou zaterdag in de middenmoot een mooi streven voor Haaften zijn.

MVV'58-BLC
MVV'58 ontvangt zaterdag het sterke BLC, dat in klasse 3 D fraai op de tweede plaats staat. In Den Bosch leed MVV'58 in oktober tegen deze ploeg een onnodige 1-0 nederlaag. De Brabanders spelen in deze competitie louter erg spannende uitmatches en dat kan het zaterdag in Meteren zeker weer worden. Gezien de vele invallers zal MVV'58 zaterdag met een gelijkspel echter al best tevreden mogen zijn. Vooral als de Meterense defensie weer zo kwetsbaar blijkt als in de voorbije weken.

HSSC'61-DVSU
HSSC'61 speelt in Hei- en Boeicop tegen DVSU, dat in de middenmoot van de Utrechtse derde klasse slechts één punt onder de thuisclub staat. In de Utrechtse wijk Lunetten verloor HSSC'61 nipt met 1-0 van DVSU, maar thuis moet de Heicopse club daarvoor met een zege wel revanche kunnen gaan nemen. HSSC'61 is ook wel weer eens aan een overwinning toe.

SV Houten-SC Everstein
SC Everstein gaat zaterdag op bezoek bij koploper SV Houten, dat samen met het Zeister Jonathan bovenaan staat en met verder Brederodes om de titel strijdt. In Everdingen verloor SC Everstein met 1-2 van deze sterke Houtense ploeg. Ook ditmaal start SV Houten, voor Eversteins trainer Remko Versteeg gezien zijn afkomst een heel bekende ploeg, duidelijk als favoriet voor de volle winst.

Topper Herovina-Asperen
De wedstrijd tussen de grote titelkandidaten Herovina en Asperen in de vierde klasse is zaterdag in Herwijnen onbetwist de absolute topper van dit weekend in de Leerdamse regio. Asperen staat bovenaan en Herovina volgt met drie punten achterstand maar nog één inhaalduel tegoed op de tweede plaats. In Asperen zette Herovina een 1-0 achterstand in een 1-2 voorsprong om, maar in de slotfase won Asperen met 3-2 alsnog. Zaterdag in Herwijnen zal het er zeker weer om gaan spannen. Herovina-trainer Glenn Calor en Asperen-speler Michiel den Hartog lieten er op Regio-Voetbal al hun licht over schijnen. Scheidsrechter bij deze topper is zaterdag arbiter Rini Laros uit Waalwijk.

SVS'65-Rhelico
SVS'65 wil in Spijk tegen Rhelico revanche nemen voor de in Rumpt geleden verrassende 2-1 nederlaag. Alleen bij een overwinning blijft SVS'65 kansrijk bovenin de vierde klasse meetellen. Rhelico zal echter zeker geen willoos slachtoffer van dit Spijkse streven willen zijn. Toch start SVS'65 op eigen kunstgras als favoriet.

Leerdam Sport-SV Noordeloos
Leerdam Sport voetbalt thuis tegen SV Noordeloos, dat in de vierde klasse op de derde plaats heel knap nog volop om alle prijzen meedoet. In Noordeloos leed Leerdam Sport eerder een kleine 2-1 nederlaag, maar in Leerdam zal de thuisclub beter willen presteren.

Lekvogels-Beesd
Beesd gaat zaterdag op bezoek bij Lekvogels, dat al zes duels op rij ongeslagen is en zo een prachtige opmars naar de bovenste helft van de ranglijst heeft gemaakt. Beesd heeft na de winterpauze niet meer gewonnen en zag Lekvogels in de rangschikking van de vierde klasse passeren. In Lexmond is het daarom verre van zeker dat Beesd de 3-1 thuiswinst op Lekvogels nu kan prolongeren.

Anton van der Giessen

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup