• De overhandiging van het jubileumboek, met v.l.n.r. Niels van Heteren, Teus van der Have en Erevoorzitter Bram Blom.
• De overhandiging van het jubileumboek, met v.l.n.r. Niels van Heteren, Teus van der Have en Erevoorzitter Bram Blom. Foto: Guillaume Kortekaas

VV Papendrecht viert 100-jarig bestaan met 100 leden

Nieuws 834 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op 1 augustus is VV Papendrecht 100 jaar oud geworden. Dat is op gepaste wijze gevierd.

De club is in 1920 opgericht door een tiental mannen in café Wapperom, waar nu restaurant Jut & Jul zit. Op vrijdagavond 31 juli, de oudejaarsavond van vv Papendrecht, is dat op gepaste wijze gevierd. Helaas zijn voor de voetbalvereniging door het coronavirus de meeste jubileumevenementen naar 2021 verplaatst. Gelukkig kon de 100e verjaardag, volgens de RIVM-richtlijnen, gevierd worden met 100 leden.

Het Rood-Zwarte Plein was sfeervol versierd en alle aanwezigen werden goed bediend door de kantinevrijwilligers. Zij offerden zich op om iedereen te voorzien van drankjes en een hapje. Vanzelfsprekend werden er ook oliebollen geserveerd en stond er een kerstboom op het plein. Het was een oudejaarsavond zoals die behoort te zijn, alleen was het deze keer nog 25 graden in de avond.

In de loop van de avond werd het officiële jubileumboek gepresenteerd door Niels van Heteren en door hem overhandigd aan Teus van der Have en erevoorzitter Bram Blom. De ouders van Teus waren er vanaf de oprichting bij en waren 50 jaar lang vrijwilliger voor de vereniging. Maar vooral het enthousiasme van Teus met zijn verhalen over vroeger was voor schrijver Niels een mooie motivatie om het boek te schrijven. Het boek telt 172 pagina’s en is te koop in de webshop van VV Papendrecht: https://webshopvvp.nl.

Om middernacht was het dan zover. De aanwezigen telden met zijn allen af en proostten op het 100-jarige bestaan met een glas bubbels. Er werd een klein feestje gevierd met DJ John en zijn geluidstechnici. Het hoogtepunt was het prachtige vuurwerk boven het hoofdveld. Het vuurwerk was tot in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht te zien.

Nu voetbalvereniging Papendrecht 100 jaar is, kan de Jubileumcommissie niet wachten om de rest van de jubileumactiviteiten te organiseren. Zo staan in 2021 een receptie, de feestweek, reünies, jubileumwedstrijden tegen VV Drechtstreek en FC de Rebellen (oud-profs), het KNVB Zuid I G-Toernooi en diverse activiteiten voor de jeugd op het programma. Er zullen nog heel wat mooie feestjes volgen voor deze 100-jarige voetbalclub.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app