• Op Gelkenes eindigde de derby Groot-Ammers - VVAC in 2-2.
• Op Gelkenes eindigde de derby Groot-Ammers - VVAC in 2-2. Foto: Rick den Besten - Regio-Voetbal
voorbeschouwing

Derby's voor het uitzoeken met VVAC-GrootAmmers, Streefkerk-Ameide en SV Noordeloos-Peursum

Nieuws 1.160 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • De derbykeuze is weer eens reuze op zaterdag 15 februari in de Alblasserwaard. Zomaar wat voorbeelden: VVAC - Groot-Ammers, Streefkerk-Ameide en SV Noordeloos-Peursum. Maar ook onder meer Hardinxveld-Schelluinen, Oranje Wit-Papendrecht en Drechtstreek-GJS zijn sterk regionaal getint.

Derdedivisionist SteDoCo neemt het op eigen veld op tegen ONS Sneek. Gezien de vorm van SteDoCo na de winterstop wordt er aan de Groeneweg gerekend op winst op de hekkensluiter.

1C
Nieuw-Lekkerland doet in 1C nog volop mee om de promotieplekken. De groenwitten moeten bij Heerjansdam laten zien dat ze hebben afgerekend met een moeizame periode. Oranje Wit en Papendrecht kunnen onderin de punten allebei goed gebruiken, dus dat kan zomaar een duel op het scherp van de snede worden. Sliedrecht is het na de winterstop even helemaal kwijt en moet trachten zich te herstellen bij SVL. Want al gelooft men op De Lockhorst niet meer op de titel, de ploeg van Dennis van der Steen zal toch zeker de nacompetitie willen halen.

2F
In 2F is het inmiddels alle hens aan dek voor Arkel. Na de wanprestatie tegen Sleeuwijk is het nu Woudrichem dat naar Schoonzigt komt, een tegenstander die in de top meedraait. GJS klimt meer en meer uit het dal. Het treft in Drechtstreek zaterdag echter wel een tegenstander die eveneens in vorm is.

De Zwerver
In de westelijke tweede klasse heeft De Zwerver de weg omhoog ingeslagen. Op De Schans kunnen zaterdag hele goede zaken gedaan worden tegen het puntgelijke Alexandria'66...

3C
Ga er in 3C maar weer 'ns even voor zitten. Een échte derby is natuurlijk VVAC tegen Groot-Ammers. Op Gelkenes verspeelde VVAC in de slotfase onnodig een 0-2 voorsprong (2-2). Inmiddels staan de zaken er heel anders voor. Groot-Ammers verloor in 2020 nog niet, terwijl VVAC in en tegen Alblasserdam alweer de zesde nederlaag op rij te slikken kreeg. De groenwitten zijn onder de streep beland en scoren zéér moeizaam. Wellicht dat Groot-Ammers nog onaangesproken krachten losmaakt. Dat zal nodig zijn, want bij een nieuwe nederlaag dreigt voor VVAC net als vorig seizoen de nacompetitie. En die willen ze maar wat graag ontlopen, maar dat geldt voor de geelzwarten evenzeer.

Streefkerk en Ameide mogen 'dromen' van nacompetitie om promotie. Ook op Streveland dus genoeg ingrediënten voor een pittige pot voetbal. Daar zorgen beide ploegen in de onderlinge duels de laatste jaren sowieso al voor... SV Meerkerk is aan een sterke reeks bezig. Bij winst op Lekkerkerk kan het sein eigenlijk al definitief op veilig en zit er misschien wel net zo'n ontknoping in als vorig seizoen.

Alblasserdam is in deze klasse de nieuwe koploper. En dat wil het blijven ook met de 'carnavalsbreak' in zicht. En dus moet er van Schoonhoven gewonnen worden. Dan lonkt ook de tweede periode, waarin Hardinxveld Alblasserdam opjaagt. Hardinxveld kan de borst natmaken tegen Schelluinen, dat nieuw elan heeft gekregen na de breuk met trainer Philip den Haan. SVW is koploper af, maar wil die status heroveren. De Alblas is een horde die te nemen moet zijn, al kan een kat in het nauw rare sprongen maken.

HSSC'61
Stevent HSSC'61 op een gelijkspel af tegen Voorwaarts? Op de ranglijst geven beide ploegen elkaar in elk geval niets toe.

4D
In 4D steekt niemand er echt bovenuit, zoveel is zeker. SV Noordeloos en Peursum mogen dus zeker nog hoop koesteren op een goede eindklassering en wellicht zelfs het kampioenschap. De winnaar van de derby blijft in de top-3 staan. Unitas-Lekvogels is in deze klasse een middenmootduel.

Unitas-zondag
Zondaghoofdklasser Unitas kwam afgelopen weekend wegens de storm Ciara niet in actie. Komende zondag wordt de koppositie verdedigd bij het gerenommeerde OJC Rosmalen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app