Logo regio-voetbal.nl
• Rick Adjei wil komend seizoen met Kozakken Boys weer in de top-6 spelen.
• Rick Adjei wil komend seizoen met Kozakken Boys weer in de top-6 spelen. (Foto: Rick den Besten )
Voorbeschouwingen

Kozakken Boys-trainer Rick Adjei: 'Fortuna Sittard op dit moment nog nét niet passend'

  •   keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM • Trainer Rick Adjei gaat, ondanks aanbiedingen van andere clubs, met Kozakken Boys het nieuwe seizoen in.


Kozakken Boys wil zoals ieder seizoen een partijtje meeblazen in de top van het amateurvoetbal. “Ons doel is weer om bij de eerste zes te spelen”, geeft trainer Rick Adjei aan. “Ik ben erg blij dat we weer voetballen en dat het weer begint."

Het is een klein wonder dat de pas 36-jarige trainer nog op de bank zit bij Kozakken Boys. Van de zomer dienden zich twee clubs uit het betaald voetbal aan voor trainer Adjei, te weten Fortuna Sittard en FC Dordrecht (die een samenwerkingsverband hebben). Een mooie stap zou je denken voor de ambitieuze Gorinchemmer. “Met mijn vorige club Unitas ben ik gepromoveerd naar de hoofdklasse. Bij Kozakken Boys kwam ik bij een mooie grote club en na één seizoen heb je al de interesse kunnen wekken van een club uit te eerste divisie. Dat had ik niet zo snel gedacht”.

Realist
Hij moest een zware beslissing nemen. “Het is natuurlijk hartstikke mooi dat Fortuna Sittard de club belt en dat je met ze in gesprek mag gaan. Ik heb gesprekken gevoerd, maar je moet ook kijken naar het moment. Ik ben realist en heb de zaken nauw afgewogen. Uiteindelijk heb ik besloten om de stap nog niet te maken en heb ik aangegeven dat het nét niet passend is op dit moment. In de toekomst misschien wel, al weet je niet of deze kans nog een keer voorbij komt.”

Trots
Rick Adjei geeft aan goed in zijn vel te zitten in Werkendam. “Het is leuk om trainer van Kozakken Boys te zijn. Het is een roerige club en één van de meest succesvolle clubs in de top van het amateurvoetbal. Je probeert een bepaald plan met elkaar waar te maken. Daar ben ik mee aan het werk. Een egotripper ben ik niet zo, maar het maakt me wel trots om bij deze club voor het tweede seizoen trainer te zijn.”

Zakelijker
Over de ambities voor het zaterdag beginnende seizoen is Adjei duidelijk: “Het is een grote en moeilijk competitie. Er zijn veel clubs die naar de eerste plek willen dingen en het zit allemaal dicht bij elkaar. De verschillen zijn minimaal. Kozakken Boys is ook een club die altijd bovenin mee wil draaien. Ons doel is weer bij de eerste zes te spelen. Dat is een aardige opgave. We zijn weer een jaartje verder met elkaar en de groep is grotendeels in tact gebleven. We moeten zorgen om er zo snel mogelijk te staan. Als ik naar de voorbereiding kijk, zullen we wat zakelijker en klinischer moeten worden. Dat moet er wel snel inslijpen.”

Nico van Es

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup