Logo regio-voetbal.nl
<p>&bull; De nieuwe ASH-trainer Gilberto Smits.</p>

• De nieuwe ASH-trainer Gilberto Smits.

(

Foto:Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

)
Voorbeschouwingen

Gilberto Smit wil stabieler worden met ASH

  •   keer gelezen   Nieuws

HELLOUW • Gilberto Smit maakt dit seizoen bij ASH zijn debuut als hoofdtrainer. Smit bewaart goede herinneringen aan het sportpark in Hellouw.


In het verleden was Smit vooral actief als assistent-, senioren en jeugd-trainer bij GVV’63. Afgelopen jaar trainde hij de JO-19 van Nivo Sparta. ASH kent hij vooral als tegenstander uit zijn tijd bij GVV’63.

 ”Vier jaar geleden werden we hier kampioen, dus ik heb wel goede herinneringen aan deze plek”, lacht Smit. Hij is blij dat hij bij ASH de kans kreeg hoofdtrainer te zijn. “Een jeugdploeg trainen is leuk, maar het seniorenvoetbal bleef trekken”, vertelt Smit. “ASH bood me de gelegenheid om hier aan de slag te gaan en daar ben ik heel blij mee.”

Stapjes
ASH beleefde een aardige bekercampagne met een zege en een gelijkspel tegen derdeklassers Vuren en Haaften en een nipte nederlaag tegen competitiegenoot Herovina. “Natuurlijk wil je iedere wedstrijd winnen, want winnen is leuk”, zegt Smit. “Maar in deze fase is het belangrijker dat we de dingen die we op training doen in de wedstrijden terugzien. Er worden stapjes gezet en dat is voor een trainer fijn om te zien.”

Stabiel
Naar de rol die ASH in de competitie kan spelen, is het nog gissen. “Daar zijn we ook niet zo mee bezig”, bekent Smit. “Er zijn wat clubs versterkt met spelers van buitenaf, maar wij moeten met onszelf bezig zijn. We moeten zelf progressie boeken en stabiel worden. Dan moeten we in de middenmoot of net daarboven kunnen eindigen. En we kunnen een angstgegner zijn voor de topploegen. Als we ook nog jongens kunnen klaarstomen voor ons eerste elftal is dat helemaal mooi.”

Maarten van Hoogevest
Freelance-redacteur Regio-Voetbal en Het Kontakt Leerdam
Volg @MvanHoogevest op twitter >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup