Logo regio-voetbal.nl
<p>• Edward Knook.</p>

• Edward Knook.

(Foto: vv Lekkerkerk)

Edward Knook: ‘Mijn gevoel zei Lekkerkerk, maar mijn hart koos voor Dilettant’

  •   keer gelezen   Nieuws

LEKKERKERK/KRIMPEN A/D LEK • Edward Knook reageert op de commotie die is ontstaan over zijn overstap van Lekkerkerk naar Dilettant. “De boze reactie van de voorzitter van Lekkerkerk had ik niet voorzien.”


Edward Knook is met ingang van het nieuwe seizoen 2021/22 de nieuwe hoofdtrainer van voetbalvereniging Dilettant uit Krimpen aan de Lek. Competitiegenoot Lekkerkerk, waar Knook nog onder contract stond, was niet blij met deze stap en zette hem per direct op non-actief.

Edward Knook vindt het jammer dat Lekkerkerk op deze manier afscheid van hem nam. De Krimpenaar was in zijn eerste jaar als trainer aan een goede reeks bezig. Met 7 punten uit vier duels staan de Lekkerkerkers op de vierde plaats in de derde klasse C van het district Zuid 1

Dilettant slagvaardiger
Het bestuur van Lekkerkerk wilde het eenjarig contract met Knook verlengen, maar Dilettant, dat wist van het aflopende contract was slagvaardiger.

,,Het bestuur van Dilettant kwam met een vijfjarenplan aanzetten, waarin ik mij goed kan verplaatsen,” vertelt Edward Knook met gemengde gevoelens. ,,Trainer worden van Dilettant wilde ik heel graag, maar het kwam er nooit van. Ik heb na mijn juniorentijd bij Dilettant jarenlang in de hoofdmacht gespeeld. Bij de club was bekend dat ik hier ooit trainer wilde worden. Mijn vader heeft ook heel veel voor de club betekend. Sinds Dilettant-voorzitter Marco Goudswaard mij benaderde, stond ik enige tijd in tweestrijd, omdat Lekkerkerk mij ook wilde behouden. Tijdens het gesprek met de club waar mijn contract afliep, gaf ik aan dat er een andere vereniging belangstelling in mij had. De naam van die club heb ik toen niet gedeeld met alle aanwezigen. Ik ken de onderlinge rivaliteit heel goed. Later heb ik de voorzitter van Lekkerkerk opgebeld en verteld dat die vereniging Dilettant was. Zijn boze reactie had ik echter niet voorzien.”

Vertrouwen verloren
Lekkerkerk-voorzitter Frans Braal sprak van een vertrouwenbreuk. ,, Het was tot voor kort onze bedoeling om nog een mooie periode met Edward Knook te blijven samenwerken. We hadden met elkaar een traject ingezet dat er veelbelovend uitzag. Zowel het bestuur, als de spelers en de technische staf hebben na zijn keuze het vertrouwen in deze trainer verloren. Dat heeft ertoe geleid dat we geen prijs meer stellen op verdere samenwerking met Edward Knook en per direct afscheid van hem nemen,” meldde Braal al eerder.

Nu of nooit
,,Jammer dat het zo gegaan is,” vervolgt Knook. ,,Als Dilettant later was gekomen, was ik vrijwel zeker op het voorstel voor contractverlening ingegaan. Nu had ik een keuze. Mijn gevoel zei Lekkerkerk, maar mijn hart koos voor Dilettant. Het was nu of nooit, want het trainerschap zie ik mij niet in lengte van jaren doen. Ik had dit seizoen graag afgemaakt bij Lekkerkerk. Het mag niet zo zijn.”

Jeugddroom
Marco Goudswaard, voorzitter van Dilettant, betreurt eveneens de gang van zaken. ,,We hadden al eerder besloten niet verder te gaan met ons trainersduo, de ervaren en gediplomeerde Arie den Otter en Djilmar Lawansuka, die nog niet beschikt over de juiste papieren,” aldus Goudswaard. ,,Ik had bij Edward Knook de belofte staan, dat ik hem op de hoogte zou stellen als bij Dilettant als de plek voor het hoofdtrainerschap vrij kwam. Hij wil al jaren trainer worden bij Dilettant.”

“Ik heb hem begin december op de hoogte gesteld van de vacature en hij vertelde mij, dat hij bij Lekkerkerk een eenjarig contract had, dat dus afliep. Ik ben met hem en onze technische commissie om tafel gaan zitten en heb onze plannen duidelijk gemaakt. Na enige bedenktijd heeft hij besloten zijn jeugddroom waar te maken en voor ons te kiezen. Wij zijn erg blij met de komst van Knook. Medio januari verwachten we het contract af te ronden en kan hij zijn handtekening zetten.”

Wim Kroone,
Freelance-redaceur Het Kontakt Krimpenerwaard en Regio-Voetbal
Volg @dedriewaarden op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup